miercuri, ianuarie 22, 2025
AcasăSocialActivități importante la muzeele din Iași! Sesiuni de lectură, ateliere și întâlniri...

Activități importante la muzeele din Iași! Sesiuni de lectură, ateliere și întâlniri ale clubului de lectură

[ad_1]

Vor avea loc activități importante la muzeele din Iași! Atelierul de educație muzeală și literară „Începuturile limbii române” se va desfășura la Muzeul „Sfântul Ierarh Dosoftei – Mitropolitul”. Totodată va avea loc o întâlnire a Clubului de lectură pentru copii și adolescenți, la Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei – Mitropolitul”. La Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii, în sala Studio J se va desfășura o sesiune de lectură publică, în cadrul atelierelor Junimea XXI

Miercuri, 14 decembrie 2022, de la ora 17:00, la Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii, în sala Studio J va avea loc o sesiune de lectură publică în cadrul atelierelor Junimea XXI, invitat fiind poetul Bogdan-Alexandru Petcu, ce va citi din creația proprie.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru a putea facilita accesul celor care nu pot ajunge la muzeu pentru a asista la lectură, ședința cu numărul 24 a atelierelor va putea fi urmărită și live, pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Literaturii Române Iași și pe canalul de YouTube al MNLR Iași.

carte veche pe o masa
Marți, 13 decembrie 2022, de la ora 14:00, la Muzeul „Sfântul Ierarh Dosoftei – Mitropolitul” are loc atelierul de educație muzeală și literară „Începuturile limbii române”

Poetul Bogdan-Alexandru Petcu, invitat la Muzeul „Vasile Pogor”

afis ziua casei cu arcade
Marți, 13 decembrie 2022, începând cu ora 16:00, are loc ultima întâlnire din acest an a Clubului de lectură pentru copii și adolescenți

La Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii, în sala Studio J va avea loc o sesiune de lectură publică, în cadrul atelierelor Junimea XXI. Invitat este poetul Bogdan-Alexandru Petcu.

Bogdan-Alexandru Petcu a avut lecturi în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT (la Noaptea Albă a Poeziei), la Institutul Blecher și „Nepotu’ lui Thoreau”. „Transcender” (Editura Charmides, 2022) reprezintă debutul său în poezie.

A câștigat mai multe concursuri de poezie, proză scurtă și teatru. Dintre toate merită amintite premiul I la Concursul Național de Poezie „Ion Chichere”, ediția I, marele premiu „Magda Isanos” la Festivalul Național de Literatură „Rezonanțe Udeștene”, ediția a XXII, premiul „Ars Poetica” la Concursul Național de Poezie „Panait Cerna”, premiul I la Festivalul-concurs de Literatură „Alexandru Macedonski”, ediția a IV-a, premiul I la Concursul Național de Poezie de Dragoste „Leoaică tânără, iubirea…”, ediția a XVII-a, premiul I la Concursul Național de Proză Scurtă „Radu Rosetti”, ediția a XIV-a, premiul al II-lea la Festivalul-concurs de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”, ediția a XLVII-a, secțiunea teatru, premiul Prieteniei la Concursul Naţional de Poezie „Același cer ce nu e”.

muzeul „Vasile Pogor” Iasi
Pentru a putea facilita accesul celor care nu pot ajunge la muzeu pentru a asista la lectură, ședința nr. 24 a atelierelor va putea fi urmărită și live

Vizite interactive la muzee pentru tinerii ieșeni

cladire Casa Dosoftei
Elevii vor participa la o vizită interactivă în cadrul muzeului, vor admira o tiparniță în mărime naturală și vor afla detalii despre activitatea Mitropolitului Dosoftei

Marți, 13 decembrie 2022, de la ora 14:00, la Muzeul „Sfântul Ierarh Dosoftei – Mitropolitul” are loc atelierul de educație muzeală și literară „Începuturile limbii române”, organizat în parteneriat cu Colegiul Agricol „Vasile Adamachi” din Iași.

Elevii vor participa la o vizită interactivă în cadrul muzeului, vor admira o tiparniță în mărime naturală și vor afla detalii despre activitatea Mitropolitului Dosoftei și a cronicarului Miron Costin, în special despre contribuția acestora la începuturile scrierii în limba română.

În a doua parte a activității, plecând de la un zapis din anul 1687, cu semnătura cronicarului Miron Costin, cei prezenți vor fi provocați să deslușească misterele alfabetului slavon și să îl exerseze într-o sesiune de transliterație, cu texte surpriză.

Marți, 13 decembrie 2022, începând cu ora 16:00, are loc ultima întâlnire din acest an a Clubului de lectură pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 10-15 ani, la Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei – Mitropolitul”, cunoscut în Iași și sub denumirea de Casa cu arcade.

Se va realiza un Top 3 cărți ale anului 2022. Se vor trece în revistă cărțile citite și discutate la întâlnirile lunare ale clubului.

Se desfășoară activități importante la muzeele din Iași, în ultima lună din an, luna decembrie, la care ieșenii sunt așteptați cu mare interes.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments