miercuri, ianuarie 22, 2025
AcasăActualitateAlexandru Rafila, despre secțiile de Terapie Intensivă: „Există pericolul ca tratamentul să...

Alexandru Rafila, despre secțiile de Terapie Intensivă: „Există pericolul ca tratamentul să nu mai fie posibil“

[ad_1]

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a vorbit despre situația din secțiile de Terapie Intensivă. Alexandru Rafila a declarat că este foarte posibil ca în zilele următoare numărul persoanelor infectate să crească, lucru ce se va răsfrânge asupra sistemului de sănătate.

„În ultima săptămână am ajuns la valori care au depășit așteptările tuturor. Probabil că vom avea cifre cel puțin la fel de mari, iar lucrul acesta are un impact extraordinar de grav pentru că se va răsfrânge peste 7-10-15 zile asupra sistemul de sănătate. Există pericolul ca tratamentul în secțiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil, iar lucrul acesta va genera un număr de decese important”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Capacitatea de testare trebuie să crească semnificativ!”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății consider că testarea ar trebui să crească semnificativ.

„Apropo de capacitatea de testare, există foarte multe discuții, legate de recomandări în ceea ce privește testarea. Trebuie să știți că raportarea cazurilor de coronavirus în sistem european se face numai după confirmarea unui caz prin test PCR. Deci creșterea capacității de testare este esențială. Însă nu oricum. Important este nu numai să creștem numărul acestor teste, dar noi trebuie să fim siguri că aceste teste care se efectuează sunt teste de bună calitate iar laboratoarele se găsesc într-un sistem de control al calității”, a precizat Alexandru Rafila.

„Trebuie să testăm 80.000 – 100.000 de persoane pe zi”

Medicul susține că numărul de testări ar trebui să crească la 80.000 – 100.000 de persoane pe zi.

„În România, capacitatea de testare trebuie să crească substanțial. Părerea mea este că trebuie să testăm între 80.000 și 100.000 de persoane zilnic, adică să depășim chiar jumătate de milion de teste efectuate în cursul unei săptămâni, iar acest lucru trebuie să se facă frecvent”, a mai spus Alexandru Rafila.

„Problema este legată de transportul în comun!“

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a vorbit despre principalul furnizor de infecții cu noul coronavirus. Alexandru Rafila susține că principal problem este transportul în comun.

„Să fie foarte clar: problema, în București, este legată de transportul în comun! Să fie foarte clar pentru toată lumea! Transportul în comun este principalul furnizor de cazuri noi în Capitală pentru că este aglomerat. Oamenii, la orele de vârf, nu au altă alternativă de mers, nu au cum să meargă pe jos și atunci sigur că se produce această transmitere în transportul în comun. Așa se întâmplă și la Milano, de exemplu”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Angajatorii ar fi trebuit să fie obligați să împartă personalul în trei ture“

Reprezentatul României la OMS a precizat că a cerut ca personalul să fie împărțit în ture de angajatori, dar nu s-a ținut cont de apelul făcut de el.

„Eu am sugerat un lucru, dar văd că nu s-a făcut, deși inițial s-a zis că da. Toți angajatorii ar fi trebuit să fie obligați să împartă personalul în trei ture, în trei zone de orare în care vin și pleacă de serviciu”, a menționat Alexandru Rafila.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments