duminică, decembrie 22, 2024
AcasăCulinarAluat pentru plăcinte cu drojdie. Rețeta bunicii pentru niște plăcinte pufoase și...

Aluat pentru plăcinte cu drojdie. Rețeta bunicii pentru niște plăcinte pufoase și gustoase

[ad_1]

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun aluat pentru plăcinte cu drojdie. Dacă vrem să facem pentru cei dragi niște plăcinte savuroase, trebuie să facem mai întâi un aluat aerat, fraged și elastic. Iată rețeta bunicii pentru niște plăcinte pufoase și gustoase.

Aluat pentru plăcinte cu drojdie

Când vine vorba de gustoasele plăcinte de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete delicioase. De la gustoasele plăcinte cu carne tocată, cu brânză,  cu dulceață sau cu ciuperci, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Pentru a obține niște plăcinte pufoase și aromate, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged. Pentru acesta vom avea nevoie de 500 g de făină, 80 ml de ulei, 220 ml de apă, 1 ou, jumătate de linguriță de sare, 1 liguriță de zahăr pudră și 10 g de drojdie uscată.

Mai întâi se dizolvă drojdia în apă călduță, apoi se adaugă o linguriță de zahăr și o linguriță de făină. Se lasă drojdia să se activeze timp de 15 minute. Restul de făină se pune într-un vas mare și se face o adâncitură în mijloc. Se toarnă uleiul, oul și drojdia hidratată.

Se amestecă totul foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează și se începe frământarea aluatului. Se lasă aluatul la crescut timp de o oră, apoi se întinde în foi potrivite pentru a pregăti niște plăcinte gustoase. Aluatul se poate face cu ulei, cu untură, cu borș sau cu apă minerală, în funcție de gust și de preferințe.

O rețetă de plăcintă simplă și incredibil de aromată

Dacă vrem să pregătim o plăcintă cu aluat fraged umplută cu mere vom avea nevoie de un aluat perfect făcut după rețeta de mai sus și de o umplutură aromată. Pentru umplutură vom folosi 2 kg de mere rase, zahăr după gust, scorțișoară și 1 pliculeț de zahăr vanilat.

După ce aluatul este gata, se pregătește umplutura cu mere. Merele se curăță și se dau prin răzătoare apoi se pun într-o cratiță la foc mic. Se adaugă zahărul, scorțișoara și zahărul vanilat apoi se lasă merele la călit până când devin moi și zahărul se topește.

Se împarte aluatul în bucăți și se întinde fiecare bucată de aluat în foi potrivite apoi se taie în pătrate mari. Se pun câteva linguri de umplutură cu mere și se lipește aluatul pentru a nu curge umplutura. Se prăjesc plăcintele în tigaie, ca pe vremea bunicii, apoi se scot pe prosoape de hârtie pentru a se scurge de ulei și se pudrează cu zahăr vanilat.

Dacă vrem să pregătim acasă niște plăcinte pufoase și gustoase, trebuie să facem mai întâi un aluat aerat. Cu acesta vom obține cele mai bune plăcinte, făcute după rețeta veche a bunicii. Plăcintele pot fi umplute cu dulceață de casă, cu brânză și stafide, cu nucă, cu carne tocată sau cu ciuperci. Plăcinta de casă poate fi transformată foarte ușor dintr-un aperitiv gustos într-un desert irezistibil. Dacă ținem cont de câteva secrete culinare, la final ne vom încânta papilele gustative. Plăcintele cu aluat de casă sunt pregătite de către multe gospodine la mesele de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments