duminică, ianuarie 5, 2025
AcasăActualitateAmenzi aspre pentru folosirea incorectă a voucherelor sociale

Amenzi aspre pentru folosirea incorectă a voucherelor sociale

[ad_1]

Românii care beneficiază de voucherele sociale pot primi amenzi aspre dacă nu respectă regulile de folosire a acestora. Aceeastă decizie vine după ce Guvernul a stabilit sancțiuni pentru persoanele care nu folosesc în mod corespunzător tichetele în valoare de 250 de lei.

Așadar, banii de pe carduri vor putea fi consumați de către români, doar pentru alimente de bază sau hrană caldă. În cazul în care cei 250 de lei vor fi folosiți în alt scop, românii riscă amenzi enorme. Pentru vânzarea vocherelor în schimbul unei sume de bani, românii pot primi o amendă cuprinsă între 7.650 lei și 10.200 lei. Și firmele sau cantinele care vor oferi bani în schimbul voucherelor vor primi amenzi cuprinse între 7.650 lei și 10.200 lei.

Cine mai poate primi amendă

Totodată, unitățile care vând produse persoanelor ale căror vouchere nu le aparțin pot fi sancționate cu amenzi cuprinse între 10.200 și 17.650 lei, iar firmele emitente care nu alimentează la timp cardurile, spre exemplu, riscă amenzi de până la 35.700 de lei. Firmele emitente care nu alimentează la timp cardurile pot primi o amendă de 35.700 lei

Peste 2,5 milioane de români vor tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde. De săptămâna trecută a început distribuirea cardurilor, cu o întârziere de peste o săptămână. Sumele de 250 de lei se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului.

Românii care se află pe lista cu voucherele sociale de 250 lei

Pe lista celor peste 2,5 milioane de beneficiari care primesc tichete sociale, conform OUG nr.63/2002, se află:

pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

Familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments