[ad_1]
Supă de găină contra răcelii – rețeta americană
Ingrediente (pentru 10 persoane):
- 1 găină întreagă, decupată în opt bucăți
1 kg de morcovi tăiați felii rotunde
1 kg de ceapă
8 căței de usturoi zdrobiți
sare
piper
pătrunjel
mărar
Mod de preparare:
Se pun bucățile de carne într-o oală mare, se acoperă cu apă și se pun la fiert. Reduceți focul și lăsăți supa să fiarbă, luându-i spuma, dacă e cazul. Adăugați rondelele de morcovi și ceapă tocată, apoi lăsați să fiarbă timp de 2-3 ore, adăugând apă, pe măsură ce se evaporă. Separat, pisați usturoiul în mojar, asezonați-l după gust, cu piper, pătrunjel și mărar și turnați-l în supă. Opțional, pentru o supă mai groasă, pasați legumele și puneți-le înapoi în lichid, lăsându-le să mai dea o dată un clocot. Se adaugă și puțină sare. Lăsați o parte din usturoi pentru a-l pune înainte de servire, în farfurie.
[ad_2]