Americanii au o reţetă de supă împotriva răcelii

2


Supă de găină contra răcelii – rețeta americană

Ingrediente (pentru 10 persoane):

  • 1 găină întreagă, decupată în opt bucăți
    1 kg de morcovi tăiați felii rotunde
    1 kg de ceapă
    8 căței de usturoi zdrobiți
    sare
    piper
    pătrunjel
    mărar

Mod de preparare:

Se pun bucățile de carne într-o oală mare, se acoperă cu apă și se pun la fiert. Reduceți focul și lăsăți supa să fiarbă, luându-i spuma, dacă e cazul. Adăugați rondelele de morcovi și ceapă tocată, apoi lăsați să fiarbă timp de 2-3 ore, adăugând apă, pe măsură ce se evaporă. Separat, pisați usturoiul în mojar, asezonați-l după gust, cu piper, pătrunjel și mărar și turnați-l în supă. Opțional, pentru o supă mai groasă, pasați legumele și puneți-le înapoi în lichid, lăsându-le să mai dea o dată un clocot. Se adaugă și puțină sare. Lăsați o parte din usturoi pentru a-l pune înainte de servire, în farfurie.


Sursa: bzi.ro