miercuri, ianuarie 22, 2025
AcasăActualitateAvertismentul meteorologilor: Vremea se schimbă radical

Avertismentul meteorologilor: Vremea se schimbă radical

[ad_1]

Meteorologii lansează un avertisment în legătură cu schimbarea radicală a vremii. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a declarat că vremea se va răci în următoarele zile, iar precipitațiile ar putea fi prezente în cea mai mare parte a țării.

„De vineri putem să vorbim de o răcire a vremii, comparativ cu zilele anterioare, în cea mai mare parte a țării. Ne apropiem de ceea ce ar fi normal pentru sfârșitul lunii octombrie. Temperaturile maxime vor fi între 10 și 17 grade Celsius și minime între 1 până la 9 grade Celsius, în general. În depresiunile din estul Transilvaniei sau zona montană înaltă vom înregistra frecvent temperaturi negative, a declarat Elena Meteescu.

Avertismentul meteorologilor: „Trebuie să ne așteptăm la precipitații în cea mai mare parte a țării“

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a menționat că trebuie să ne așteptăm la precipitații în cea mai mare parte a țării, iar la munte chiar la precipitații mixte.

„Trebuie să luăm în considerare că este posibil să discutăm și de precipitații în cea mai mare parte a țării, cantități care local să acumuleze 15-20 litri pe metrul pătrat. În zona montană înaltă, vineri și sâmbătă precipitații mixte, noaptea predominant ninsori și ceea ce este foarte important, trebuie să luăm în considerare și intensificările de vânt”, a declarat Elena Meteescu.

Prognoza meteo pentru iarna 2020-2021

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie din România a vorbit despre vremea din lunile următoare, dar și cum ar putea să fie iarna 2020-2021.

„Fronturile polare aduc mase de aer puternice în această perioadă a anului și mai ales în sezonul de iarnă. Cu siguranță vom vedea ce influențe vom avea asupra evoluției situației din zona Arctică asupra iernii 2020-2021. Încă nu ne pronunțăm cum va putea fi iarna în acest moment în zona țării noastre, dar putem să vorbim despre următoarele patru săptămâni în ceea ce privește regimul de temperaturi și de precipitații, până spre aproape de finele lunii noiembrie. Cu siguranță, la jumătatea lunii noiembrie vom putea să aducem informații și despre prima lună de iarnă, luna decembrie. Ce putem spune din statistica ultimilor ani, vorbim de ierni mai blânde, dar care nu au exclus și perioade de vreme severă, specifică fenomenelor de viscol sau prioade în care precipitațiile să fie mai însemnate”, a precizat Elena Mateescu.

Vreme de vară, în mijlocul toamnei

Directorul ANM a anunţat depăşirea a patru recorduri de temperatură într-o singură zi din luna octombrie.

„Am avut temperaturi foarte ridicate de la începutul lunii octombrie şi până în prezent. În foarte multe zile din această lună au fost depăşite recordurile zilnice la nivelul temperaturilor maxime, dar şi la nivelul celor minime. Pe 24 octombrie am înregistrat patru recorduri maxime la staţii din zona Dobrogei. Chiar 27,3 grade Celsiul la Jurilovca, 25,8 la Cernavodă, Sfântu Gheorghe 24,4 şi Gura Portiţei 24,8 grade. Am depăşit, iată, pragul unei zile de vară. Duminică dimineaţă la 16 staţii meteo s-au înregistrat cele mai ridicate valori ale unor temperaturi minime din istorie, de când se fac măsurători pentru o zi de octombrie.”, a mai spus Elena Mateescu.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments