joi, ianuarie 16, 2025
AcasăCulinarBiscuiți fragezi cu unt și scorțișoară. Rețetă simplă și delicioasă pentru cei...

Biscuiți fragezi cu unt și scorțișoară. Rețetă simplă și delicioasă pentru cei mici

[ad_1]

Biscuiții cu unt și scorțișoară sunt fragezi și delicioși, numai buni pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Poți fi consumați la micul dejun, alături de un ceai cald sau pot fi luați în geantă, pentru o gustare rapidă. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară.

Biscuiții cu scorțișoară sunt desertul ideal chiar și pentru cei mai mofturoși copii. Condimentul poate fi inclus în alimentația celor mici după vârsta de 7-8 luni și poate fi folosit, de pildă, în rețeta de mere coapte, dovleci la cuptor sau cartofi dulci. Cu toate acestea, unii copii pot fi alergici la această mirodenie, fapt pentru care ar fi ideal să fie introdusă în dieta celor mici după vârsta de un an. Aceasta este indicația medicului pediatru, pe care te sfătuim să o respecți.

Chiar și așa, biscuiții cu unt și scorțișoară pot fi consumați și de adulți, constituind gustarea ideală în timpul unei zile aglomerate de muncă.

biscuiti cu scortisoara
Biscuiții cu scorțișoară sunt desertul ideal chiar și pentru cei mai mofturoși copii.

Biscuiți fragezi cu unt și scorțișoară. Ingrediente și mod de preparare

Pentru cei mai gustoși biscuiți, ai nevoie de: 250 de grame de unt, un ou, 150 de grame de zahăr, o linguriță de praf de copt, un vârf de cuțit de sare, o esență de vanilie, două lingurițe de scorțișoară, 500 de grame de făină.

Dacă vrei ca biscuiții să fie și aspectuoși, ai nevoie de glazură, realizată din: 20 de lingurițe de zahăr pudră, puțină zeamă de lămâie, două lingurițe de scorțișoară și bombonele colorate pentru ornat.

Această rețetă se prepară în mai puțin de o oră. Spor la gătit!

Mod de preparare

Primul pas în pregătirea acestei rețete este să iei un bol încăpător, în care să pui untul, zahărul și oul. Amestecă aceste ingrediente cu un tel, apoi adaugă sarea, esența, praful de copt și praful de scorțișoară. Treptat, încorporează și făina (aproximativ trei sferturi), apoi toarnă conținutul pe masa tapetată cu făină. Restul de făină încorporează-l ulterior. Apoi, lasă aluatul pe masa de lucru să se odihnească aproximativ 20 de minute.

Întinde aluatul pe masa tapetată cu făină, apoi decupează-l în ce forme îți dorești. Așează biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și pune-i la copt, în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade Celsius, timp de 10-12 minute.

Scoate biscuiții din cuptor și lasă-i la răcit. Între timp, pregătește glazura, amestecând zahărul cu scorțișoara și zeama de lămâie. Întinde-o pe biscuiți cu ajutorul unei pensule și presară imediat bomboanele colorate.

Biscuiții sunt gata când glazura se întărește. Îi poți păstra chiar și 2-3 săptămâni în cutii de metal.

biscuiti cu scortisoara și glazură albă
Pentru cei mai gustoși biscuiți, ai nevoie de: 250 de grame de unt, un ou, 150 de grame de zahăr, o linguriță de praf de copt, un vârf de cuțit de sare, o esență de vanilie, două lingurițe de scorțișoară, 500 de grame de făină.

Beneficiile scorțișoarei

Scorțișoara are multiple beneficii pentru sănătate. Se pare că reduce tensiunea arterială, reglează nivelul de zahăr din sânge, atenuează disconfortul digestiv și are proprietăți antiinflamatorii. Mai mult, această mirodenie este o sursă bogată de antioxidanți, printre care polifenoli, acid fenolic și flavonoide, care protejează organismul de stresul oxidativ și de efectele negative ale radicalilor liberi.

De asemenea, scorțișoara reduce nivelul colesteroului LDL, protejează funcţiile cognitive, protejează împotriva viruşilor şi a infecţiilor, protejează sănătatea dentară și este folosită ca adjuvant în tratamentul candidozei.

bețe de scorțișoară și pulbere
Scorțișoara reduce tensiunea arterială, reglează nivelul de zahăr din sânge, atenuează disconfortul digestiv și are proprietăți antiinflamatorii.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments