[ad_1]
Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert de casă pufos și aromat, putem face rapid niște brioșe cu vișine. Acestea se fac imediat, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești un desert pe placul tuturor celor de la masă.
Brioșe cu vișine
Când vine vorba de desert, doamnele se întrec în tot felul de rețete inedite, rafinate și spectaculoase. La mesele festive și nu numai ideale sunt niște brioșe cu vișine. Acestea au o savoare apare, o textură moale și un gust dulce-acrișor irezistibil.
Pentru acest desert delicios avem nevoie de puține ingrediente și de un strop de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gutative cu niște brioșe cu vișine gustoase și pufoase. Pe lângă acestea putem pregăti pentru cei dragi și o prăjitură negresă cu vișine. Negresa este prăjitura copilăriei și va fi apreciată de toți cei de la masă.
Pentru iubitorii de deserturi de casă făcute după rețeta bunicii, putem pregăti și niște cornulețe fragede și gustoase. Toate acestea sunt adorate de cei mari și mici, însă câteva brioșe cu vișine vor fi ideale la masă. Delicioasele brioșe pot fi făcute și cu ciocolată, simple sau pot fi umplute cu diferite tipuri de dulceață. Pentru a obține la final niște brioșe pufoase trebuie să facem un aluat fraged și aerat, după rețeta bunicii.
Brioșele cu vișine pot fi servite ca atare, dar merg perfect și alături de o cafea aromată sau de un ceai gustos. Acest desert le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Rețetele de desert cu vișine sunt diverse, spectaculoase și pot fi adaptate după preferințe. Brioșele cu vișine pot fi ornate cu fulgi de ciocolată, cu zahăr vanilat sau cu o frișcă delicioasă și cremoasă.
Rețeta cu care vei obține un desert irezistibil
Pentru delicioasele brioșe vom avea nevoie de 100 g de unt, 150 g de zahăr, 2 ouă, 140 g de iaurt, 250 g de făină, 5 g de praf de copt, esență de vanilie, coajă rasă de lămâie și 200 g de vișine.
Mai întâi se scot vișinele din congelator, se lasă să se scurgă zeama apoi se dau printr-o lingură de făină. Untul se lasă la temperatura camerei apoi se mixează împreună cu zahărul pudră și cu un praf de sare până devine cremos.
După aceea se adaugă ouăle și se mixează foarte bine. Se pune iaurtul, coaja de lămâie și esența de vanilie apoi se toarnă făina și praful de copt. Se omogenizează totul apoi se adaugă vișinele.
Compoziția obținută se toarnă în forma de brioșe apoi se pune tava la cuptor timp de 30 de minute. Când sunt gata, se scot delicioasele brioșe și se lasă la răcit, apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță vom obține un desert de casă gustos, aromat și pe placul tuturor.
Brioșele cu vișine au o savoare aparte și sunt ideale de pregătit la mesele festive. Acest desert se face rapid, cu câteva ingrediente și un strop de imaginație.
[ad_2]