[ad_1]
Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert simplu, gustos și aromat, putem face rapid o budincă cu lapte. Aceasta este delicioasă, cremoasă și merge servită la orice masă și la orice ocazie. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Budinca cu lapte le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Iată desertul care va fi gata în doar câteva minute.
Budincă cu lapte
Când vine vorba de deserturile de casă făcute cu lapte, rețetele sunt diverse, savuroase și pot fi adaptate după gust și preferințe. De la gustoasele prăjituri cu cremă de lapte și blat pufos până la cele cu blat de biscuiți însiropat cu lapte, toate sunt adorate de mulți dintre noi.
Budinca cu lapte este deliciul perfect pentru orice ocazie. Acest preparat merge de minune dimineața la micul dejun, dar și pe timpul zilei, ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un desert aromat, cremos și sănătos.
Pentru acest desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar la final vom obține un adevărat deliciu. Budinca poate fi făcută și cu griș sau cu vanilie, în funcție de gust și preferințe. Pentru budinca de vanilie de casă vom avea nevoie de 130 g de zahăr, 50 g de făină, 3 ouă, 500 ml de lapte, 1 ml de esență de vanilie, 2 linguri de unt și un praf de sare. La fel de bine, putem face și o prăjitură cu pișcoturi și budincă de vanilie.
Prăjitura cu pișcoturi însiropate și budincă de vanilie merge de minune și la mesele festive, dar și ori de cât ori vrem să ne răsfățăm cu ceva dulce. Budinca se face cu doar câteva ingrediente și avem nevoie de un strop de îndemânare și imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Budinca merge servită ca atare, dar poate fi folosită și ca ingredient principal pentru prepararea unor prăjituri delicioase.
Rețeta unui desert de casă aromat și gustos
Pentru delicioasa budincă cu lapte vom avea nevoie de 1 litru de lapte, 90 g de zahăr, 55 g de amidon alimentar, coajă rasă de portocale, nuci pecan și 2 linguri de sirop de trandafiri. Într-o cratiță se pune amidonul și se toarnă peste el un pic de lapte. Se amestecă foarte bine apoi se adaugă și restul de lapte.
Se lasă la fiert laptele la foc mic apoi când începe să clocotească se adaugă zahărul și se mai lasă la foc timp de 10 minute. Se toarnă și siropul de trandafiri și se amestecă ușor. Budinca se transferă în boluri ceramice și se ornează cu coajă rasă de portocală și cu nuci pecan. Se pune budinca la frigider apoi se scoate și se servește.
Cu siguranță acest desert va fi pe placul tuturor celor de la masă. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe. Budinca cu lapte este aromată, cremoasă și le va aminti celor dragi de vremea copilăriei. Rețetele de budincă sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Budinca poate fi făcută simplă sau cu fructe uscate, cu fulgi de ciocolată, cu vanilie, cu mere, cu griș și cu multe alte ingrediente aromate.
[ad_2]