luni, ianuarie 13, 2025
AcasăSocialBurse suplimentate și premii pentru cei mai buni studenți de la Universitatea...

Burse suplimentate și premii pentru cei mai buni studenți de la Universitatea de Științele Vieții din Iași

[ad_1]

Noi recompense, în burse și premii, pentru o serie de studenți ai Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Este vorba despre introducerea a trei categorii noi de recompense pentru tinerii activi și implicați în diverse activități culturale, sportive și profesionale. Astfel, pe lângă bursele pentru activitățile desfășurate în campus, acordate în premieră în România, tinerilor care lucrează part-time pentru instituția de învățământ superior, vor fi alocate și burse speciale pentru activități sportive, culturale și profesionale

Conducerea Universității de Științele Vieții (USVIași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a decis suplimentarea burselor studențești prin introducerea a trei categorii noi de recompense pentru tinerii activi și implicați în diverse activități culturale, sportive și profesionale. Astfel, pe lângă bursele pentru activitățile desfășurate în campus, acordate în premieră în România, tinerilor care lucrează part-time pentru instituția de învățământ superior, vor fi alocate și burse speciale pentru activități sportive, culturale și profesionale (de internariat).

Studenții de la USVIași beneficiază de burse mai mari cu 30 la sută, din semestrul al II-lea al anului universitar trecut

Studenții de la USVIași beneficiază de burse mai mari cu 30 la sută din semestrul al II-lea al anului universitar trecut. Astfel, cea mai mică bursă are valoarea de 700 de lei (bursă socială), bursele de merit III, II și I sunt în valoare de 750 lei, 850 lei, respectiv 900 lei, cuantumul bursei de performanță academică și performanță științifică fiind de 1.200 de lei. Bursele speciale, indiferent de categorie, au valoarea de 825 de lei. Peste 33 la sută dintre studenții USVIași beneficiază de bursă în acest semestru.

„Ne-am propus ca bursele speciale să fie acordate studenților USVIași, care participă la cel puțin 2/3 din programul activităților sportive sau cultural-artistice, extracurriculare. În același timp, ne-am propus ca obținerea burselor speciale să nu fie condiționată de acordarea altei categorii de bursă. Conform regulamentului de acordare a burselor, acestea se oferă din veniturile proprii ale Universității”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

De asemenea, au fost instituite opt burse de internariat pentru studenții care desfășoară activități în cadrul Spitalului Clinic pentru animale de companie. Trebuie menționat că USVIași mai acordă burse, din venituri proprii, și pentru studenții de altă cetățenie, de la studii de licență și master, bursieri ai Statului român.

Acțiunea face parte dintr-o serie de activități ale USVIași, care a răsplătit mereu efortul și preocuparea studenților cu performanțe remarcabile

De asemenea, studenții de la Universitatea de Științele Vieții care au avut rezultate remarcabile pe parcursul anului academic trecut au beneficiat de o excursie timp de o săptămână, costurile fiind suportate de către instituția de învățământ superior. Astfel, 43 de studenți de la cele patru facultăți ale USVIași au avut prilejul de a cunoaște firme și ferme de top din zona Moldovei. De asemenea, tinerii au vizitat Parcul Național Călimani și au fost cazați la baza de practică a USVIași de la Plaiul Șarului, județul Suceava, bază recent renovată și modernizată.

Acțiunea face parte dintr-o serie de activităț ale USVIași, care a răsplătit mereu efortul și preocuparea studenților cu performanțe remarcabile, implicați și cu dorința de a cunoaște cât mai multe pe parcursul devenirii lor. Pe lângă recompensele materiale, fie că este vorba de premii sau burse, premianților de la cele patru facultăți ale USVIași li s-a oferit și această excursie inedită, în care au îmbinat utilul cu plăcutul.

„Studenții premianți ai USVIași au participat la un stagiu de practică comasată în care au luat contact cu unități economice de profil, acestea reprezentând potențiali viitori angajatori. Totodată, contactul cu acești antreprenori are menirea de a-i stimula în a demara inițiative antreprenoriale proprii, după finalizarea studiilor de licență”, a remarcat conf. univ. Daniel Simeanu, de la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, unul din cadrele didactice care a însoțit grupul premianților.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments