duminică, iulie 21, 2024
AcasăNational„Călugărul” care a declanșat scandalul sexual susține că e agent al serviciilor...

„Călugărul” care a declanșat scandalul sexual susține că e agent al serviciilor secrete

„Călugărul” care a declanșat scandalul sexual susține că e agent al serviciilor secrete

[ad_1]

Cristi Călin, așa-zisul călugăr care a declanșat scandalul sexual din Biserică, în care ar fi implicat și deputatul Aurel Bălășoiu, a dezvăluit, joi seara, la România TV, că ar fi angajat pe bază de contract al unor servicii secrete.

Acesta a susținut că a avut o misiune și că a primit tehnică audio-video, pe bază de proces-verbal, de la colaboratorul său din respectivul serviciu secret.

ÎPS Teodosie, virulent la adresa călugărului care a declanșat scandalul sexual

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a vorbit, joi seară, la România TV, despre scandalul sexual din Biserică, caz în care a apărut și numele său, dar și al deputatului Aurel Bălășoiu.

„Este de cineva încurajat acest domn care s-a dat călugăr. Nu are coerență, trece de la un subiect la altul. Nu pot fi băuitor, nu am dovezi. Nu bănuiesc pe nimeni decât pe Satana. Nu mă tulbură deloc, iar de acest tânăr îmi este milă. Se vede că este folosit de cineva”, a spus IPS Teodosie.

„Să nu mai spui nume fără acoperire”, i-a transmis Arhiepiscopul Tomisului așa-zisului călugăr Cristi Călin, care i-a cerut scuze înaltului prelat al BOR.

Testare psihologică în rândul preoților după scandalul de agresiune

ÎPS Calinic propune să fie întrunită o comisie de specialitate, o comisie medicală și, totodată, fiecare preot din țară să depună și un dosar care să conțină cazierul judiciar, ce ar demonstra, practic, că nu are dosar penal și nici alte probleme cu legea.

Mai mult, la dosar ar trebui să se afle și o recomandare de la duhovnic și de la alte două persoane, precum și adeverință de la medicul de familie. Cel mai important lucru ar fi ca dosarul preoților să conțină rezultatul unei testări psihologice.

De altfel, și Sfântul Sinod ia în calcul, în urma tuturor scandalurilor sexuale din ultima perioadă, introducerea testării psihologice pentru toți preoții din țară.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments