[ad_1]
Multe gospodine se întreabă care este secretul pentru a obține o foaie de plăcintă fragedă, dar fără rezultat. Ei bine, în articolul de astăzi, te invităm să descoperi care sunt pașii esențiali, pe care trebuie să îi urmezi, pentru o plăcintă delicioasă, cu foi care ți se topesc în gură.
Dacă te temi de ingredientele folosite în foile de plăcintă pe care le găsești în comerț, nu ezita să le prepari acasă. Ai nevoie de puține ingrediente și un strop de iubire, pentru a obține cele mai fragede foi de plăcintă pe care le-ai mâncat vreodată. Nici nu durează mult să le pregătești, fapt pentru care te încurajăm să o faci chiar acum! Spor la gătit!
Dacă îți plac rețetele dulci, încearcă și cornulețele fragede cu untură și drojdie sau rețeta de prăjitură turnată cu mere ca la bunica.
Foaie de plăcintă fragedă. De ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară?
Pentru a obține o foaie de plăcintă fragedă și aromată, ai nevoie de: două ouă, o ceșcuță mică de apă sau de lapte, zeama de la o lămâie și puțină coajă rasă de lămâie, zece grame de bicarbonat de sodiu, zece linguri de zahăr brun, zece linguri de ulei și 30-40 de linguri de făină (în funcție de mărimea oului).
În cazul în care nu vrei să folosești zahăr, poți adăuga zece linguri de îndulcitor natural.
Mod de preparare
Foile de plăcintă se prepară foarte ușor. Primul pas este să dizolvi bicarbonatul de sodiu în zeama de lămâie și să adaugi, treptat, ceașca de apă sau lapte, ouăle frecate separat cu zahărul, uleiul, coaja rasă și, în final, făina răsturnată în ploaie.
Amestecă bine toate ingredientele, până când obții o compoziție nelipicioasă, ușor elastică. Apoi, împarte aluatul rezultat în două părți egale și întinde foile cu ajutorul unui sucitor, pe masa de lucru, pe care ai presărat făină în prealabil.
Pentru ca foile subțiri să poată fi luate și puse în tavă, fără să se rupă, trebuie să le pui, una câte una, pe sucitorul dat cu făină și să le rulezi. Direct în tava unsă cu puțin ulei sau unt ori tapetată cu hârtie de copt rulează foile. Ai grijă să încălzești cuptorul în prealabil.
Foile pot fi umplute cu brânză dulce, mere, dovleac sau brânză sărată. Pentru a se păstra fragede, foile trebuie acoperite cu un prosop curat, după ce le-ai scos din cuptor.
Umplutură delicioasă pentru foile fragede de plăcintă
Pentru a umple foile de plăcintă, ai nevoie de: un kilogram jumătate de mere, patru sau cinci linguri de zahăr și două lingurițe de scorțișoară.
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să cureți merele de coajă și să le dai prin răzătoare. Apoi, ia merele rase și amestecă-le cu patru linguri de zahăr, într-o cratiță cu fund dublu. Călește totul la foc mic, până când zeama lăsată de mere se evaporă.
Peste merele călite adaugă scorțișoara și amestecă bine. Lasă compoziția să se răcorească și o poți folosi pentru a umple foile fragede de plăcintă.
Poftă bună!
[ad_2]