[ad_1]
O rețetă care face furouri pe internet în ultima perioadă este cea de cartofi carbonara. Rețeta este una simplă, deloc complicată.
Numele de cartofi carbonara ne trimite imediat cu gândul la pastele carbonara. Ce e drept, textura sosului e foarte asemănătoare, iar sosul alb-auriu duce cu gândul la preparatul italian. Pentru rețeta noastră vom avea nevoie de cartofi deja fierți, iar ulterior când terminăm sosul, îl vom adăuga și pune la cuptor.
Cartofi carbonara. Începutul rețetei
În această rețetă de cartofi carbonara, merg foarte bine folosiți cartofii noi. Au coaja subțire și după o spălare cu un burete abraziv sunt gata de pus la fiert. Dar, se poate face rețeta și cu cartofii normali nefiind o așa mare problemă. Decojirea lor rămâne la atitudinea fiecăruia, deși cele mai multe persoane care gătesc rețeta preferă să îi decojească.
Cam jumătate de kilogram este suficient pentru 2 – 3 persoane, dar se poate crește direct proporțional cantitatea ingredientelor până la cât este nevoie. Important de știut este că trebuie să vă încapă în tava de cuptor toate lucrurile. Vom folosi la cuptor o folie de aluminiu, iar acest lucru nu ar fi posibil dacă sunt cartofi ce ies din înălțimea tăvii.
Cât timp cartofii sunt la fiert, ne putem ocupa de realizarea sosului. Pentru acesta vom avea nevoie de 4 gălbenușuri de ou și 100 de grame parmezan, pe care le vom bate bine până când se formează o textură omogenă. Următorul pas în această rețetă este introducerea de smântână, cam 200 de grame, și cașcaval ras, cam la fel de mult ca și parmezanul.
Multă lume folosește bacon pentru rețeta aceasta, dar nu este musai. Carbonara originală, cea folosită la paste în Italia, se face cu gușă de porc. Bucata se taie cubulețe și se călește puțin înainte. Faptul că este carne de porc și are deja o cantitate apreciabilă de grăsime, se pot face în suc propriu. Gustul este unul demențial și nu ar trebui înlocuit cu alte produse din comerț.
Pentru rețeta noastră vom avea nevoie de 100 – 200 grame de gușă de porc tăiată cubulețe și călită. Se poate adăuga la prima călire o foaie de dafin, puțin piper și sare, pentru a fi siguri că își trage bine toată aroma. Ulterior, ultimul pas este combinarea acestora și adăugarea ultimei ture de sare și piper, totul după gustul vostru.
Pornim cuptorul. Tava e gata
Acum că toate ingredientele sunt gata, putem să adăugăm cartofii în tavă, iar sosul deasupra. Dacă sunt unii cartofi prea mari, aceștia pot fi tăiați în 2 sau în 4, dar dacă-s mici, e păcat să îi tăiem. Se ia o folie de aluminiu și se întinde deasupra tăvii. Cuptorul ar trebui să fie pregătit la o temperatură de 180 – 200 grade.
Timpul în care acestea stau la cuptor este unul relativ scurt, 30 de minute este suficient pentru acești cartofi carbonara. Dar trebuie de luat în calcul faptul că dorim să obținem și o textură frumoasă rumenă. Astfel, după 20 – 25 de minute, se scoate folia și se lasă restul de timp ca să prindă o crustă aurie. Dacă sunt cartofii prea mici, e posibil să se facă mai repede așa că păstrați un ochi la cuptor.
[ad_2]