[ad_1]
O turistă din România a povestit cum a fost vacanța petrecută în Croația. Pe lângă plajele frumoase din această țară, ea a mers și în mai multe restaurante, pentru a testa prețurile și calitatea serviciilor.
Nu mică i-a fost mirarea când a venit nota de plată pentru două shaorme mici.
„M-a surprins câți oameni vorbesc engleza în Croația, chiar și cei în vârstă. Croația este o țara absolut superbă, pentru toate gusturile și toate vârstele, cu peisaje de vis și oameni primitori și recomand oricui o vacanță acolo”, a scris ea.
Ce sfaturi a oferit femeia
Turista a oferit și câteva sfaturi celor care intenționeze să meargă în această țară în vacanță:
„Sfat: Verificați cu atenție nota de plată. Citisem înainte să ajungem că se întâmplă să ți-o mai umfle cu câte ceva și ni s-a întâmplat și nouă să ne trezim cu o cafea în plus. Orașele turistice din Croația (în special centrele lor) nu sunt chiar ieftine și nu e ok să vă treziți că plătiți în plus pentru ce nu consumați.
De asemenea, bancomatele taxează comisioane foarte mari. Noi am scos de la Reiffeisen și am plătit in jur de 3€, deși nu mă așteptam, dacă tot folosesc Revolut. În fine, ăsta a fost un comision relativ mic. Încercasem înainte la alte trei bancomate, dar ne-am lăsat păgubași când am văzut că te pot taxa și 8€. Nu toate restaurantele acceptă card, deci trebuie să aveți și cash la voi”, a adăugat ea.
Câți bani a dat pe o shaorma mică în Croația
Turista a postat și o fotografie cu nota de plată pe care a achitat-o pentru două porții mici de shaorma.
O singură shaorma costa 80 de kuna (moneda Croației), ceea ce înseamnă aproximativ 53 de lei. Astfel, pentru două shaorme și o porție de cartofi prăjiți a achitat 195 de kuna, adică 128 de lei.
Shaorma, rețeta care îți iese perfect acasă
Pentru a prepara shaorma acasă foarte important este modul în care puneți carnea la marinat. Astfel, bucătarii arabi sfărâmă boabe de coriandru si ardei iute într-un mojar. Praful obținut este folosit pentru a marina carnea.
Separat, șofranul se înmoaie în lapte călduț și se amestecă până în moemntul în care laptele capătă o culoare auriu-portocaliu.
Carnea folosită este piept de pui. Aceasta se taie în fâșii și se adaugă 150 gr de iaurt, o ceapă rasă fin, o lingură de zeamă de lămâie, sare, piper și coriandru cu ardei iute. Se amestecă bine să se omogenizeze și se adaugă fâșiile de piept de pui. Pe urmă se amestecă din nou având grijă să se pătrundă bine carnea. Aceasta se acoperă și se lasă până a doua zi la frigider, să se marineze bine.
Pentru prepararea sosului acasă se amestecă 200 ml de iaurt gras, jumătate de castravete, zeama de la o lămâie, usturoi pisat, sare și piper. Amestecul se pune pe foc până dă în clocot. Nu se lasă la fiert deoarece riscați să se taie sosul. După ce a tars un clocot, sosul se lasă la răcit și înainte de servire se adaugă boia afumată și ulei de măsline.
[ad_2]