sâmbătă, ianuarie 11, 2025
AcasăCancanCât au putut să plătească patru bucureșteni pentru patru porții de papanași,...

Cât au putut să plătească patru bucureșteni pentru patru porții de papanași, un pahar cu vin și o sticlă de apă plată. Nota e una ireală

[ad_1]

O ieșire în oraș ar putea să devină lux, pentru mulți dintre români. Prețurile meniurilor din restaurante și localuri, dar și ale serviciilor au crescut în ultimele luni, iar pentru o masă, în oraș, o persoană ar putea să plătească sume uriașe. De pildă, patru bucureșteni au mers într-un local cunoscut din Capitală, unde au consumat papanași, un pahar de vin sau un risotto cu vită.

Nota de plată, însă, a fost „piperată”!

Ce notă au plătit patru bucureșteni pentru patru porții de papanași, un pahar cu vin și o sticlă de apă plată.

În ultimele luni, prețurile la alimente și servicii au suferit creșteri, lucru resimțit și de buzunarele românilor. În plus, o ieșire în oraș ar putea deveni un lux pentru multe persoane, având în vedere „scorurile” restaurantelor sau a localurilor. De pildă, patru bucureșteni au ieșit în oraș, recent, pentru a se înfrupta din bunătăți. Nota de plată, însă, a fost destul de „piperată”.

Deși ieșirea în oraș a fost plăcută pentru cei patru bucureșteni, prețul pe care l-au avut de plătit, la finalul consumației, într-un restaurant cunoscut din Capitală, le-a cam „scuturat” portofelele. De pildă, pentru o simplă porție de frigărui de papanași (în imaginea de mai sus), o persoană a plătit 37 de lei. O simplă sticlă de apă plată de 0,33 mililitri a costat 14 lei, iar un pahar de vin roșu, 41 de lei.

De asemenea, pentru o infuzie de fructe (ceai), o persoană a plătit 20 de lei, iar pentru o porție de risotto cu vită și dovleac, 54 de lei. Un cocktail a fost 39 de lei, iar limonada, 24 de lei. La final, nota de plată a fost de 340 de lei.

Câți lei a dat o tânără pe un porumb fiert, în Orășelul Copiilor din Ploiești

Potrivit unui reportaj realizat de Observatorul Prahovean, toți comercianții și producătorii au prețuri exorbitante. Aproape nici un comerciant nu eliberează bon fiscal, și mai mult decât atât, aceștia recunosc că nu au case de marcat, invocând faptul că fie au venit doar pentru o zi, de probă sau fie li s-a stricat casa de marcat, încă din prima zi.

Reporterul a cumpărat mai multe produse de la mai mulți comercianți, iar surpriza a fost aceeași de fiecare dată: lipsa casei de marcat. Pentru un porumb fiert, tânăra a dat nici mai mult, nici mai puțin de 10 lei, iar, în momentul în care a cerut bon fiscal, vânzătoarea a spus că nu are. Vizibil uimită, tânăra întreabă: „Păi și cum stați așa aici?”.

Pentru clujeni, prețurile ridicate din orașul lor nu mai reprezintă un șoc, dar pentru turiști, nu mică-i mirarea. Un bucureștean, antreprenor în Capitală, a vizitat Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca și singura replică pe care a mai putut-o rosti la plecare a fost „Așa venituri mari aveți la Cluj?”.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments