duminică, decembrie 22, 2024
AcasăCulinarCât se fierbe caltaboșul. Preparatul culinar care nu trebuie să lipsească de...

Cât se fierbe caltaboșul. Preparatul culinar care nu trebuie să lipsească de la masa de Crăciun

[ad_1]

Multe gospodine vor să afle cât se fierbe caltaboșul. Acest deliciu este ideal de servit la mesele de sărbătoare în familie, alături de alte bucate alese. Caltaboșul se face cu ingrediente alese cu grijă, iar dacă adăugăm un strop de imaginație și un pic de îndemânare, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu un caltaboș gustos și aromat. Iată preparatul culinar care nu trebuie să lipsească de la masa de Crăciun.

Cât se fierbe caltaboșul

Caltaboșul este un preparat tradițional pregătit cu grijă de către multe gospodine pricepute în bucătărie. Acesta se face din carne de porc și organe de porc, din orez și condimente. Pentru a obține la final un preparat perfect, trebuie să știm cât se fierbe caltaboșul pentru a avea o textură cremoasă, fină și un gust aparte.

Caltaboșul nu lipsește de la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte mâncăruri savuroase. Pe lângă acest deliciu putem pregăti și niște sarmale cu varză murată sau o friptură de porc la cuptor cu sos de roșii și usturoi. De asemenea, cârnații de casă umpluți cu carne de porc și prăjiți la tigaie sau afumați sunt pe placul multora dintre noi  și le vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei.

La fel de bine putem pregăti și o salată boeuf, ornată în ton cu sezonul de iarnă. Ideile de decorare a salatei boeuf sunt diverse și spectaculoase. Salata boeuf este vedeta sezonului de iarnă alături de alte bucate alese. Aceasta va fi cu siguranță pe placul tuturor celor de la masă. Caltaboșul se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Rețeta cu care vei obține un preparat savuros

Pentru a pregăti un caltaboș gustos și aromat vom avea nevoie de 1 kg de organe de porc precum ficat, limbă, inimă și plămâni, 1 kg de carne de porc, 2 cepe tocate, 100 g de orez, intestine groase de porc, sare, piper, paprika și alte condimente după gust și preferințe.

După ce organele de porc și carnea au fiert aproape patru ore și se îndepărtează de pe oase, se dau prin mașina de tocat. Se toacă și ceapa mărunt apoi se fierbe orezul. Orezul fiert se adaugă în compoziția de organe, apoi se potrivește gustul cu sare, piper și paprika. Compoziția obținută se pune în interiorul intestinului de porc, curățat foarte bine.

Când caltaboșii sunt gata se pun într-o cratiță și se toarnă peste ei apă clocotită. Caltaboșul are o aromă de ficat și o textură ca de pateu. Acest deliciu culinar va fi pe placul tuturor celor de la masă. Caltaboșul nu lipsește de la masa de Crăciun sau de Revelion alături de sarmale, friptură, chiftele, salată boeuf, cârnați de casă și alte delicii.

Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Caltaboșul se face din organe și carne de porc, dar pentru a avea o textură fină, carnea trebuie fiartă foarte bine câteva ore. Compoziția de caltaboș trebuie să fie fină și aromată, iar caltaboșii se fierb și ei în apă clocotită.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments