Câți bani primește Ana Porgras în fiecare lună, de la stat. În 2010 a fost campioană mondială la bârnă

30


Puțină lume știe câți bani încasează Ana Porgras, lună de lună, din partea statului român. Ea este astfel recompensată pentru medalia de aur obținută în 2010 la Campionatele Mondiale de la Rotterdam. Această rentă viageră îi este acordată fostei mari gimnaste pe viață.

Ana Porgras, participantă la Survivor România, a obținut, în 2010, medalia de aur la bârnă la Campionatele Mondiale, care s-au desfășurat la Rotterdam. Atunci, ea a devenit un mare nume pentru gimnastica românească, iar pentru performanța ei, va primi mereu o sumă de bani din partea statului român.

Câți bani primește Ana Porgras de la stat

Chiar dacă a renunțat la gimnastică, Ana Porgras își păstrează renumele de gimnastă medaliată cu aur. Pentru performanțele sale, faimoasa concurentă de la Survivor România primește o sumă de bani frumoasă de la stat.

Ana Porgras se află pe lista de 516 sportivi ai României care primesc rente viagere din partea statului român. Alte nume mari din sport care se află pe această listă sunt Nadia Comăneci, Doina Melinte, Leonard Doroftei sau Ivan Patzaichin.

Ana Porgras primește de la Ministerul Tineretului și Sportului, drept răsplată pentru performanțele sale, suma de de 3.992 lei. Dacă concurenta de la Survivor nu ar fi renunțat la gimnastică înainte de Jocurile Olimpice din 2012, ar fi mers la Londra și ar fi luat o medalie, suma ar fi putut fi mult mai mare. Oricum. faimoasa nu trăiește din banii de la stat. Aceasta și-a deschis un salon de cosmetică în Brașov.

De ce s-a retras Ana Porgras din gimnastică

Decizia ei de atunci a venit în mod surprinzător, fără un motiv aparent plauzibil. Ana Porgras a luat decizia de a se retrage din gimnastica de performanță după multe medalii, dar și mai multe accidentări. A depășit cu greu perioada dificilă de după, însă acum pare că a intrat într-o nouă etapă a vieții, în care face performanță, din nou.

„Cel mai greu moment a fost momentul când am renunțat. Am luat decizia de pe o zi pe alta. Nu mai puteam nici fizic, simțeam că mă dezintegrez, și nici psihic. În primele luni nu mi-a fost greu, îmi doream să plec, să am o viață normală. Acum realizez că a fost o decizie luată în pripă și puteam să mai stau câteva luni până la Olimpiadă. Un alt moment greu a fost când mi s-a rupt peroneul, în timpul unui campionat european. Aveam șansa să câștig finala la bârnă”, a povestit Ana Porgras.

Ana Porgras a participat la Survivor România

Recent, Ana Porgras a fost eliminată de la Survivor România, după ce a fost nominalizată de către coechipierul Jador. Plecarea ei din competiție nu a fost văzută cu ochi buni de către telespectatori, însă soarta ei fusese pecetluită. Atunci, cel mai afectat de eliminarea Anei Porgras a fost Zanni, care a plâns chiar. Ba chiar, eliminarea fostei gimnaste de la Survivor România a stârnit reacții dure în mediul online. Majoritatea telespectatorilor consideră că Jador a făcut o greșeală nominalizându-o pentru spre eliminare pe Ana. În urma participării, gimnasta nu a reușit să câștige o sumă prea mare de bani, cu toate că Ana Porgras a contribuit din plin la unele victorii decisive ale echipei.


Sursa: bzi.ro