[ad_1]
Platoul țărănesc cu aperitive este un element omniprezent la sărbătorile religioase, aniversări sau petreceri cu specific românesc. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestuia este că poate fi pregătit cu mult timp înainte, și păstrat cu grijă în frigider până în momentul servirii. În plus, versatilitatea sa permite crearea unor combinații nelimitate, astfel încât puteți folosi cu încredere ingredientele pe care le aveți la îndemână acasă sau cele care vă plac cel mai mult.
Platou aperitiv țărănesc
La petreceri, este important să începeți cu câteva aperitive delicioase care să stârnească pofta de mâncare. Acestea sunt ușor de pregătit și, dacă dispuneți de mai mult timp, le puteți aranja frumos pentru a impresiona nu doar prin gust, ci și prin aspect. Vă propunem în acest articol câteva idei pentru cele mai bune aperitive pentru petreceri.
Un sfat important este să optați întotdeauna pentru ingrediente ușoare dacă doriți să petreceți cât mai mult, căci stomacul nu ar trebui să fie încărcat cu mâncăruri grele. Cu aceste preparate delicioase, veți începe cu dreptul orice întrunire cu cei dragi vouă! Principala caracteristică a acestuia este varietatea sa, conținând atât preparate vegetariene, cât și produse din carne, astfel încât fiecare invitat să poată găsi ceva pe gustul său. În plus, combinațiile posibile sunt nenumărate, iar acest platou delicios este gata în doar câteva minute. Iată ce ar trebui să conțină un platou tradițional țărănesc!
Optează pentru preparate din diverse grupe alimentare
Dar cum vă puteți asigura că aspectul final va fi unul plăcut estetic și să evitați combinațiile nepotrivite pentru a crea un platou tradițional bine echilibrat? Aflați în continuare câteva recomandări pentru asamblarea unui platou tradițional țărănesc.
Produse din carne. Un platou românesc autentic trebuie să includă întotdeauna produse tradiționale din carne. Puteți folosi bucăți de slănină, cârnat, caltaboș, tobă, lebăr, șorici, sunculiță țărănească etc. Pentru o prezentare mai interesantă, bucățile de cârnat (inclusiv toba și lebărul) pot fi tăiate și prinse cu scobitori. Slănina poate fi ușor ornamentată prin crestrărea ei și stropirea cu puțină boia de ardei.
Produse din brânză. Utilizați brânzeturi tradiționale precum urda, cașul, brânza de oaie, telemea de vacă. Tăiați brânza în cuburi sau dreptunghiuri.
Verdețuri și legume. Verdețurile joacă un rol important în compoziția unui platou tradițional. Optați pentru roșii, ardei grași, măsline negre, ceapă verde și ceapă roșie, mărar, pătrunjel etc.
Folosiți platouri mari din lemn pentru a amplifica aspectul tradițional al platourilor țărănești. Așezați produsele din carne pe frunze de salată verde, care au fost spălate și șterse în prealabil. Aranjați lângă acestea brânza, roșiile, ceapa și celelalte crudități.
Pe lângă preparatele menționate mai sus, puteți pregăti ardei umpluți cu o cremă de brânză, sandvișuri cu șuncă de Praga umplute cu salată de crudități, rulouri de cașcaval umplute cu salată și multe altele. De asemenea, puteți crea mini frigărui, folosind scobitori sau bețe scurte de frigărui. Combinați ceapa cu roșiile, brânza, kaizerul și măslinele pentru o diversitate de arome.
Nu uitați să serviți platoul țărănesc cu aperitive alături de o băutură românească precum țuica sau pălinca, și alături de felii de pâine țărănească din cartofi. Această abundență de bunătăți va încânta cu siguranță orice oaspete pretențios.
[ad_2]