marți, ianuarie 21, 2025
AcasăCulinarCea mai bună plăcintă cu dovleac după rețeta bunicii. Cum să pregătești...

Cea mai bună plăcintă cu dovleac după rețeta bunicii. Cum să pregătești acasă o plăcintă gustoasă și aromată

[ad_1]

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai bună plăcintă cu dovleac după rețeta bunicii. Acest deliciu este ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională succesul va fi garantat. Iată cum să pregătești acasă o plăcintă gustoasă și aromată.

Cea mai bună plăcintă cu dovleac după rețeta tradițională

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un preparat gustos și aromat, putem pregăti acasă o plăcintă cu dovleac. Dovleacul poate fi gătit în diferite moduri, fiind parfumat, aromat și ideal la prepararea unei plăcinte irezistibile. În sezonul de toamnă plăcinta cu dovleac îi va cuceri pe toți cei de la masă. Pentru a face acasă această plăcintă avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final vom obține un adevărat deliciu culinar.

Pe lângă delicioasa plăcintă cu dovleac făcută după rețeta de odinioară a bunicii, gospodinele mai pregătesc pentru sezonul rece și o zacuscă gustoasă de vinete sau de ardei copți. Când vine vorba de deserturi tradiționale făcute acasă, ideal este pufosul pandișpan cu cremă de zahăr ars sau delicioasele plăcinte cu brânză la cuptor.

Plăcinta cu dovleac este gustoasă, pufoasă și aromată. Acest deliciu se face foarte ușor și avem nevoie de câteva ingrediente pentru ca în final să ne încântăm papilele gustative cu un preparat culinar desăvârșit.

Cum să pregătești o plăcintă de casă savuroasă

Pentru gustoasa și aromata plăcintă cu dovleac vom avea nevoie de un dovleac plăcintar, 600 g de făină, 150 g de zahăr, 150 ml de ulei de floarea-soarelui, 250 ml de apă minerală, o linguriță de praf de copt, o linguriță de esență de vanilie, zeamă de la o lămâie, un praf de sare și puțină scorțișoară pentru un plus de savoare.

Mai întâi se spală și se curăță dovleacul de coajă apoi se dă prin răzătoare și se călește la foc mic într-o tigaie încinsă. Ulterior, se adaugă zahărul și se amestecă continuu până când acesta se topește. După aceea se mai lasă dovleacul la călit până când capătă o textură moale.

Într-un vas mare se pune apa minerală împreună cu uleiul, zahărul, zeama de lămâie, praful de copt, esența de vanilie și sarea și se amestecă foarte bine până când se omogenizează toate ingredientele. Se adaugă ulterior făina cernută și se amestecă din nou până când se formează un aluat omogen și elastic.

Aluatul de plăcintă se lasă la frigider timp de 30 de minute, iar când este gata se scoate de la rece și se împarte în două, una dintre bucățile de aluat fiind întinsă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Compoziția de dovleac se întinde uniform în tavă, apoi se pune deasupra cealaltă foaie de aluat.

Marginile de aluat se taie cu cuțitul, apoi plăcinta trebuie înțepată deasupra în câteva locuri cu furculița. Plăcinta se dă la cuptor și se lasă până când se rumenește ușor. Când este gata, se scoate plăcinta, se lasă să se răcească apoi se taie felii pentru a fi servită. Dacă vrem să îi oferim acestui deliciu un plus de savoare, putem pudra plăcinta cu zahăr vanilat.

Plăcinta cu dovleac este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională, vom obține o plăcintă aromată și savuroasă. Acest deliciu poate fi pregătit la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat culinar irezistibil.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments