duminică, ianuarie 19, 2025
AcasăCulinarCea mai simplă rețetă de sărățele cu brânză. Deliciul care nu trebuie...

Cea mai simplă rețetă de sărățele cu brânză. Deliciul care nu trebuie să lipsească de la masă

[ad_1]

Putem alege cea mai simplă rețetă de sărățele cu brânză atunci când vrem să mâncăm ceva gustos. Sărățelele sunt fragede și aromate, iar dacă ținem cont de câteva trucuri vom obține un adevărat deliciu ca pe vremea bunicii.

Savuroasele sărățele cu brânză sunt ideale pentru zilele de sărbătoare sau atunci când avem musafiri, dar și în momentele în care vrem să ne încântăm papilele gustative cu ceva gustos făcut acasă. Iată cum să pregătești cele mai bune sărățele, deliciul care nu trebuie să lipsească de la masă.

Rețetă de sărățele cu brânză, rapidă și ușor de făcut

Deliciosele sărățele cu brânză sunt preferatele multora dintre noi. Gustoase și fragede, acestea se topesc în gură și sunt alegerea perfectă pentru mesele festive. Sărățelele sunt nelipsite și de la masa de Paști, alături de preparatele tradiționale.

Fie că sunt făcute simple sau cu mac, fie sunt făcute cu brânză, cu untură sau cu borș, rețetele de sărățele sunt diverse și la îndemâna oricui. Tot mai multe gospodine aleg să pregătească niște sărățele cu brânză pentru a-i impresiona pe cei de la masă cu un deliciu culinar ca odinioară.

De la masa de Paști, pe lângă sărățele nu trebuie să lipsească cozonacul pufos ca la bunica, câteva cornulețe în două culori sau o delicioasă tartă cu brânză sărată.

Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale, perfectă este plăcinta cu brânză făcută cu un aluat fraged de plăcintă.

Acum, în perioada postului, putem să ne bucurăm de un desert gustos pregătind niște biscuiți de post fragezi sau o prăjitură de post cu vișine, un deliciu dulce-acrișor irezistibil.

Rețeta de sărățele cu brânză este rapidă, ușoară și ne ajută să obținem cele mai bune sărățele, fragede și aromate.

Cum să faci acasă niște sărățele delicioase

Pentru a pregăti niște sărățele fragede cu brânză avem nevoie de 400 g de brânză de burduf, 400 g de untură, drojdie, 2 linguri de semințe de mac, susan și chimen, 4 ouă, 100 ml de lapte, 1 kg de făină și sare.

Cu puține ingrediente vom obține la final cele mai bune sărățele. Mai întâi se pune într-un vas mare untura împreună cu drojdia dizolvată în lapte călduț, apoi se adaugă treptat gălbenușurile, brânza de burduf, sarea și făina și se amestecă bine.

După ce se omogenizează toate ingredientele, se începe frământarea aluatului până devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Se pune aluatul la frigider timp de câteva ore.

Se scoate aluatul de la rece, se împarte în mai multe bucăți și se întind foi subțiri de aluat. Se taie aluatul cu forma dorită de sărățele, se unge pe deasupra cu ou bătut și se pun semințe de mac, susan și chimen după preferințe și puțină sare.

Când sărățelele sunt gata, se pun la cuptor într-o tavă mare. La final, vom obține cele mai bune sărățele cu brânză după rețeta simplă și rapidă.

Savuroasele sărățele mai pot fi făcute cu telemea sau simple, cu untură sau borș pentru a fi fragede și a avea o aromă deosebită.

Tot mai multe gospodine aleg cea mai simplă rețetă de sărățele cu brânză pentru a pregăti un deliciu nelipsit de la mesele festive. Sărățelele sunt ușor de făcut, avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar rezultatul va fi cel dorit.

Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments