[ad_1]
Durerile de stomac sunt cauza unei probleme mai uşoare sau mai grave. Uneori avem zile foarte stresante, alteori ceva din alimentaţie nu ne prieşte. Indiferent despre ce ar fi vorba, căpătăm o stare de indispoziţie generală. Este foarte uşor să mergi la medic, iar apoi să cumperi un tratament medicamentos de la farmacie. Până a ajunge acolo însă, încearcă un ceai de sunătoare pentru stomacul bolnav.
Este un remediu naturist, care nu-ţi va încărca stomacul, precum pastilele. Dimpotrivă, va ajuta şi la detoxifierea lui într-o anumită măsură. Iată câteva motive pentru care această plantă e aşa de recomandată:
- datorită celor peste 15 compuşi, poate fi considerată o farmacie în sine;
- produsele obţinute pe bază de sunătoare se folosesc nu doar în medicină, ci şi în cosmetică;
- stimulează evacuarea bilei în duoden;
- ajută la regenerarea ficatului;
- conform unor sturoii, substanţele active din sunătoare atacaă viruşii care produc hepatita de tip B şi C.
Cum se face ceaiul de sunătoare cu vin alb
Pentru această reţetă de băutură aromată nu-ţi trebuie decât foarte puţine ingrediente. Rezultatul nu doar că este bun, ci şi sănătos. Iată care este reţeta:
Ingrediente:
- 10 gr sunătoare
- 2 gr seminţe de anason
- 6 gr mentă
- puţină miere
- 1 litru de vin alb de calitate
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele într-un ibric mai mare. Când dă în clocot, ia de pe foc, strecoară şi pune într-o sticlă. După fiecare prânz şi fiecare cină ia câte un păhărel din acest lichior.
Ceai de sunătoare făcut după reţeta clasică
Dacă simţi că ceva nu este în regulă cu stomacul, ai disconfort sau simţi arsuri în capul pieptului, e destul de probabil să fie o problemă de natură gastrică. Înainte de a apela la medicamente, încearcă un ceai de sunătoare pentru stomacul bolnav.
Ingrediente:
- 2 linguriţe de sunătoare
- 1 cană de apă
Mod de preparare:
Lasă la infuzat planta într-o cană de apă clocotită timp de 10-15 minute. Bea câte o cană de două pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă. Opreşte tratamentul când observi că nu mai simţi simptomele neplăcute.
Ceaiul de sunătoare te poate îmbolnăvi
În ciuda faptului că este un remediu excelent pentru stomac, ceaiul de sunătoare are şi efecte negative. Iată o părere avizată.
“Dacă un om consumă un timp îndelungat în mod repetat ceai de sunătoare, după câţiva ani, ceaiul acesta poate induce nişte dureri pe traiectul nervilor periferici şi sigur că aceste dureri nu reprezintă în realitate o boală, ele dispar odată ce obiceiul acesta dispare, dar pot preta la confuzii foarte mari. Se pot confunda cu o nevralgie, cu o sciatică, cu reumatisme”, a explicat prof. univ. dr. Pavel Chirilă, medic primar medicină internă.
Ce păţeşti dacă…
- bei prea mult ceai de sunătoare? Dezvolţi fotosensibilitate sau unele erupţii pe piele;
- bei prea mult ceai de muşeţel? E perturbată flora intestinală.
“Dar în exces, ne referim la un litru de ceai de muşeţel pe zi băut pe o perioadă mai mare de 30 de zile”, a comentat dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicină generală.
Iată, pe scurt, câteva motive pentru ca, de acum încolo, să nu mai eviţi o cană de ceai de sunătoare pentru stomacul bolnav:
- are efecte antivirale, antiinflamatorii, antidepresive, astringente, antiseptice, diuretice;
- are acţiune cicatrizantă;
- remediu naturist pentru formele mai uşoare de gastrită, dureri de stomac, digestie defectuoasă, ulcer gastric, ulcer duodenal;
- dă o stare de bunădispoziţie;
- ajută pentru odihnă;
- hidratează tenul;
- tratează durerile cauzate de otită.
ATENŢIE! Ceaiul de sunătoare poate contracarea efectele anumitor medicamente, precum: antiastmatice, antidepresive, hipocolesterolemiante, hipotensive, contraceptive orale şi nu numai.
[ad_2]