[ad_1]
Dacă ai un indice glicemic mare ori chiar suferi de diabet, ai nevoie de remedii naturiste ca să îţi revii. O valoare mare a glicemiei din sânge înseamnă şi mai multe probleme de sănătate. Pot apărea diverse afecţiuni, altele se pot agrava. Ca să nu te afli într-o situaţie de acest fel, îţi recomand 5 ceaiuri care scad glicemia.
Bineînţeles, tratamentul de bază rămâne cel prescris de medicul specialist. Tot cu acordul lui este bine să consumi şi remediile naturiste. Mai jos găseşti ceaiuri din fructe sau plante foarte cunoscute. Natura, aşadar, este o adevărată farmacie. Aproape că nu ne costă nimic să o folosim. În plus, este ideal să îți ajustezi alimentația, pentru a nu mai consuma produse interzise. Pe de altă parte, este foarte bine să introduci în regimul săptămânal unele plante cu frunze verzi, precum spanacul.
Ceai din frunze de afin
Acestea trebuie să fie recoltate înainte de maturarea fructelor. Mirtilina din ele reglează nivelul zahărului din sânge. I se mai spune şi „insulina vegetală”. În plus, se pare că afinul era folosit pentru persoanele cu tulburare a zahărului din sânge înainte ca insulina să fie descoperită. Atenţie: ceaiul se consumă o perioadă destul de scurtă, întrucât taninii din el dăunează ficatului.
Bea două căni de ceai din frunze de afin pe zi. Infuzia se prepară dintr-o cană de apă şi o lingură de frunze.
Ceai de anghinare
Frunzele acestei plante conţin un acid organic care, în urma oxidării, reduce glicemia cu până la 20%. În plus, o stabilizează pe termen lung şi favorizează buna funcţionare şi a pancreasului. Se recomandă maxim o cură de 20 de zile. Se beau 2-3 cani zilnic de infuzie. Pentru o singură cană ai nevoie de o linguriţă de frunze uscate de anghinare.
Ceai de dud
Are o capacitate extraordinară de purificarea a sângelui, accelerând curăţarea reziduurilor din organism. În plus, e o sursă bună de minerale, vitamine, aminoacizi şi fibre. Din câte se pare, ceaiul din frunze de dud poate să inhibe şi activitatea alfa-glucosidazei, lucru ce întârzie descompunerea amidonului în fructoză şi glucoză. Se beau 2 căni pe zi. O linguriță de frunze uscate de dud se infuzează cu o cană de apă fierbinte.
Atenţie: ceaiul, dacă e consumat mult timp, poate să producă iritaţii gastrointestinale, din cauză că frunzele conţin acizi graşi.
Ceai de ginseng
Datorită conţinutului de ginsenoside, scade glicemia. El provine din Nepal, dar poate să fie cultivat şi în vestul Siberiei, către Coreea. Se consumă câte o cană zilnic, timp de 3 luni. Atenţie: tratamentul cu ceai de ginseng nu trebuie să dureze mai mult de 9 luni. După cele 3 luni de cură, se face pauză de 1 lună.
Ceai de teci de fasole
Acum, în apropierea toamnei, e momentul ideal să faci rost de teci de fasole. Ceaiul preparat din aşa ceva nu doar că scade glicemia, dar te ajută şi să menţii diabetul sub control. Mai mult, se pare că stimulează şi buna funcţionarea a funcţiei renale. Pentru efecte cât mai bune, se beau 2-3 căni în fiecare zi.
Glicemia crescută – simptome
Uite şi cum îţi dai seama dacă ai glicemia mare:
- ai dureri de cap
- slăbeşti brusc
- simţi că nu mai vezi la fel de bine ca înainte
- mereu îţi este sete
- îţi e greu să te concentrez, inclusiv la lucrurile simple
- urinezi mai des decât ar fi necesar
- ai stare de oboseală permanentă
- rănile se vindecă foarte greu
- suferi de diareee sau de constipaţie cronică. Iar din cauza constipației repetate, mai ales dacă e vorba de o perioadă îndelungată, pot apărea hemoroizi
- uneori parcă ai furnicături sau amorţeli la picioare.
[ad_2]