luni, noiembrie 25, 2024
AcasăCulinarCel mai bun aluat pentru gogoși. Trucuri simple pentru un aluat fraged...

Cel mai bun aluat pentru gogoși. Trucuri simple pentru un aluat fraged și pufos

[ad_1]

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun aluat pentru gogoși. Pentru a obține niște gogoși gustoase, pufoase și aromate este important să pregătim un aluat pe măsură. Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu niște gogoși savuroase, trebuie să ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, iar succesul culinar va fi garantat. Iată câteva trucuri simple pentru un aluat fraged și pufos.

Cel mai bun aluat pentru gogoși

Dac vrem să pregătim acasă niște gogoși pufoase și gustoase, este important să facem mai întâi un aluat fraged și pufos. Pentru ca aluatul de gogoși să fie perfect este important să folosim unt în prepararea acestuia. De asemenea, savoarea gogoșilor este dată și de esențele puse în aluat.

Un alt truc important este acela de a folosi ulei proaspăt pentru a prăji delicioasele gogoși de casă. Mai mult, în aluatul de gogoși putem adăuga și lapte, iar pentru a obține un aluat fraged și aerat, trebuie să fie frământat cât mai mult.

Un aluat fraged cu ulei ne va asigura succesul culinar, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Savuroasele gogoși pot fi făcute cu ulei sau cu untură, simple sau umplute cu dulceață sau ciocolată.

Cu un aluat fraged și pufos putem face și niște plăcinte cu mere gustoase și aromate. Acestea sunt ideale la mesele festive alături de alte delicii savuroase făcute după rețeta bunicii. Aluatul pentru gogoși trebuie să fie fraged și pufos, iar la final succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei obține niște gogoși pufoase și gustoase

Dacă vrem să pregătim acasă niște gogoși delicioase vom avea nevoie de 450 g de făină, 200 ml de lapte, 1 ou, 50 g de unt, 3 linguri de zahăr, 7 g de drojdie, 1 esență de vanilie, 1 esență de lămâie, zahăr pudră, ulei.

Mai întâi se încălzește laptele și se pune zahărul apoi se amestecă până când acesta se topește complet. Drojdia se pune în laptele îndulcit și se lasă până când începe să crească. Cât timp drojdia se lasă la hidratat, se pune jumătate din cantitatea de făină într-un vas mare. Peste făină se adaugă sarea, oul, esențele și untul topit.

Pentru a oferi aluatului un plus de savoare putem adăuga și coajă rasă de lămâie sau de portocală, dar și un pliculeț de zahăr vanilat. Se amestecă toate aceste ingrediente apoi se toarnă laptele în care s-a dizolvat drojdia. Se amestecă bine apoi se pune restul de făină și se începe frământarea aluatului până când acesta devine elastic și nu se mai lipește de mâini.

Se lasă aluatul pentru gogoși la crescut într-un loc călduros. După ce acesta și-a dublat volumul, se împarte în bucăți și se întinde foarte bine. După aceea, cu ajutorul unui pahar se decupează gogoșile. Când aluatul s-a terminat, se lasă gogoșile timp de 15 minute la crescut.

Într-o tigaie se pune ulei la încins apoi se prăjesc pe rând gogoșile pufoase la foc mic. Gogoșile se scot pe prosoape de hârtie pentru a se absoarbe uleiul. Dacă vrem să oferim gogoșilor pufoase un plus de savoare, le putem pudra cu zahăr vanilat. Cu siguranță vom obține niște gogoși aromate și gustoase.

Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu niște gogoși de casă delicioase trebuie să pregătim mai întâi un aluat fraged și pufos. Gogoșile sunt ușor de făcut și pe placul multora dintre noi.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments