[ad_1]
Când vine vorba de tratament pentru căderea părului există diverse variante. Binecunoscuta mască de ou, uleiul de ricin sau de cocos fac adevărate minuni pentru podoaba noastră capilară. Cu toate acestea, pentru a remedia această problemă trebuie să avem un stil de viață sănătos, bogat în vitamine și minerale.
Printre principalele cauze ale căderii părului se numără folosirea uscătorului, stresul și produsele de îngrijire corporală bogate în E-uri și substanțe chimice periculoase. În timpul unei zile pierdem calm 30-40 fire de păr. Când situația se agravează, avem la dispoziție tratamente ajutătoare naturale, care nu au efecte secundare.
Căderea părului poate fi remediată prin alimentație
Problema căderii părului poate fi cauzată chiar de produsele cosmetice pe care le folosim zi de zi în îngrijirea corporală. Unele dintre acestea conţin foarte multe E-uri şi substanţe chimice foarte periculoase, dăunătoare organismului. De asemenea, căderea părului poate fi cauzată diversele probleme ale tiroidei, de stres, anemii și alte afecțiuni, dereglări hormonale. Nu în ultimul rând, utilizarea periodică a uscătorului de păr şi a altor ustensile de îngrijire a părului îți pot deteriora podoaba capilară.
După spălare, părul trebuie uscat pe cale (pentru a evita părul uscat) naturală și pieptenat de la vârf spre rădăcină. În acest sens, optați pentru o perie specială, care nu încurcă firele. Pentru că problema trebuie remediată și din interior, adoptă un stil de viaţă cât mai sănătos: alege să introduci în dieta ta cât mai multe vitamine şi substanţe minerale, care pot fi găsite în fructe, legume sau suplimente nutritive. Utilizaţi diverse uleiuri, precum: uleiul de argan, jojoba, uleiul de măsline, de cocos, etc.
Tratament naturist pentru căderea părului
O primă mască naturală poate fi făcută și acasă. Ai nevoie doar de două linguri cu ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de zeamă de lămâie. Amestecă ingredientele până se omogenizează şi aplică pasta obţinută pe părul curat. Lasă să acționeze timp de 45 de minute, după care spală părul cu șampon.
De asemenea, pentru firele subțiri poți prepara o mască din două linguri cu smântână, o jumătate de lingură cu germeni de grâu şi o lingură cu suc de lămâie. Amestecul omogenizat se aplică pe părul umed, cu ajutorul unui pieptene. Pentru cele mai bune rezultate, folosește acest tratament o dată pe săptămână
La rândul lui, uleiul de ricin ( în combinație cu gălbenuşul de ou şi uleiul de măsline extravirgin ) este o adevărată binecuvântare pentru podoaba capilară. Amestecă două linguriţe de ulei de ricin, două de ulei de măsline, apoi adăugaţi un gălbenuș de ou. Acest amestec se aplică în cantități mici, câte putin la rădăcina firului de păr. După aplicare, lasă-l să acţioneze 40 de minute, apoi clătește cu apă din abundență. Pentru cele mai bune rezultate, masca se utilizează de două-trei ori pe săptămână, timp de trei luni.
Nu în ultimul rând, clasica mască din gălbenuş de ou amestecată cu puțină zeamă de grapefruit are efecte miraculoase în stoparea căderii părului. În situațiile extrem de grave, în care nu mai este posibilă tratamentul pentru căderea părului cu produse cosmetice sau remedii naturale, singura soluție rămâne transplantul de păr.
[ad_2]