sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăCulinarCele mai bune rețete cu legume. Cum să îi cucerești pe cei...

Cele mai bune rețete cu legume. Cum să îi cucerești pe cei de la masă cu preparate gustoase și rafinate

[ad_1]

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cele mai bune rețete cu legume. Mâncărurile cu legume sunt sănătoase, sățioase și ușor de făcut. Acestea sunt recomandate de către medici și persoanelor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată. Iată cum să îi cucerești pe cei de la masă cu preparate gustoase și rafinate.

Cele mai bune rețete cu legume

Când vine vorba de rețetele cu legume, doamnele se întrec în tot felul de trucuri culinare. Pe lista preparatelor favorite se află tocana de năut cu legume, vinetele umplute cu legume și măsline, salata de cartofi cu sos, roșiile umplute, mâncarea de fasole verde, ciulamaua de ciuperci cu legume, musacaua și multe altele.

La mesele festive și nu numai ideale sunt niște vinete umplute cu legume și măsline. Pentru acest fel de mâncare vom avea nevoie de 3 vinete, 1 morcov, 1 fir de ceapă verde, 1 ardei gras, 5 măsline, câteva fire de busuioc, 2 felii de cașcașval, 1 roșie coaptă, ulei de măsline, sare și piper.

Mai întâi se curăță vinetele și se taie în două pe lungime. Se scobește miezul, iar jumătățile se condimentează cu sare și piper. Cojile de vinete se pun la cuptor timp de câteva minute. Între timp se pregătesc celelalte legume. Acestea se taie cubulețe și se sotează la foc mic timp de 30 de minute. Se toacă busuiocul și se adaugă în tigaie peste amestecul de legume. Se oprește focul și se adaugă măslinele.

Compoziția obținută se folosește pentru a umple jumătățile de vinete, iar deasupra se rade cașcavalul. Se pun din nou vinetele la cuptor până când se topește cașcavalul. Cu siguranță preparatul culinar va fi apreciat de toți cei de la masă.

Cum să obții un preparat savuros și sănătos

Un alt preparat delicios cu legume este mâncarea de fasole verde. Pentru aceasta vom avea nevoie de 1 borcan mare de fasole verde, 500 g de carne de porc, 2 cepe, 4 căței de usturoi, 300 g de roșii decojite, 3 linguri de ulei, 3 linguri de vin, 1 legătură de pătrunjel, 1 linguriță de sare și piper măcinat.

Păstăile se curăță și se spală apoi se lasă la scurs. Carnea se spală foarte bine și se toacă, iar ceapa și usturoiul se taie mărunt. Într-o tigaie se pune la călit ceapa, apoi se adaugă și usturoiul. După aceea se pune carnea tocată și se călesc toate ingredientele.

Peste carnea tocată se adaugă și vinul îndoit cu apă și se lasă totul la înăbușit timp de 10 minute. După aceea se adaugă și fasolea apoi se condimentează cu sare și piper și se lasă la fiert la foc mic. Spre final se adaugă roșiile curățate de pieliță și se mai lasă un clocot. Mâncarea de fasole verde poate căpăta o savoare aparte dacă adăugăm și pătrunjel verde când luăm oala de pe foc.

Rețetele cu legume sunt gustoase, sănătoase și recomandate persoanelor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată. Doamnele se întrec în tot felul de preparate delicioase cu legume și verdețuri proaspete, toate pe placul celor de la masă.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments