[ad_1]
Rețetele de prăjituri de post sunt cele mai căutate în ultima perioadă. Fiind în timpul postului, ortodocșii duc dorul deserturilor pe care le pot consuma în această perioadă. Brioșele cu fulgi de ciocolată și biscuiții cu ovăz sunt două rețete simple și rapide ce pot fi gătite oricând. Acestea pot fi servite după ce se răcesc, putând fi consumate și după două zile de la preparare.
În zilele în care ținem post și avem poftă de ceva dulce putem opta pentru prăjiturile ce nu conțin lapte sau ouă. Acestea sunt foarte delicioase și le puteți găti chiar și în restul anului. Ambele rețete sunt ușor de preparat, iar timpul de gătire nu vă răpește prea mult din timp. Deserturile sunt ideale pentru întreaga familie, cei mici fiind în extaz când vine vorba de prăjituri. Un avantaj al acestora este și faptul că sunt preparate în casă, fiind foarte sănătoase.
Rețete de prăjituri de post – brioșe pufoase și apetisante
Brioșele sunt un desert simplu, pe placul celor mici ce pot fi servite și în timpul postului. Pentru prepararea acestora, într-un bol adăugați 125 mililitri de lapte de soia sau apă minerală, împreună cu o coajă de portocală rasă și 75 mililitri de ulei. Pentru o aromă mai răcoroasă puteți înlocui coaja de portocală, cu cea de lămâie. Într-un alt castron, se amestecă 250 grame de făină, 150 grame zahăr pudră, 60 grame fulgi de nucă de cocos, 10 grame praf de copt și o linguriță de sare. În mijlocul acestei compoziții, se adaugă primul amestec și se bat cu un tel până ce sunt omogenizate. La final, adăugați câteva picături de ciocolată amară, însă acestea pot fi înlocuite cu fructe confiate sau miez de nucă. Compoziția obținută se pune în forme speciale pentru brioșe și se lasă la cuptor timp de 30 minute, până sunt rumenite.
Biscuiți cu fulgi de ovăz, desert sănătos și crocant
Dacă doriți un desert rapid și crocant de post, această rețetă este cea mai potrivită. Din compoziție veți obține 15 bucăți de biscuiți. Într-un vas amestecați 50 grame miere, cu 100 grame zahăr brun, 50 mililitri ulei și 100 mililitri lapte soia, până ce sunt omogenizate. La această compoziție se adaugă 225 grame făină integrală, 8 grame praf de copt și 100 grame fulgi de ovăz. Opțional puteți adăuga 50 grame nuci tocate și 50 g fulgi de ciocolata neagră. Când toate ingredientele sunt amestecate bine, umezim mâinile pentru a putea forma biluțe pe care le vom pune într-o tavă. Acestea se pot forma și cu o linguriță. Opțional, puteți presăra fulgi de ovăz, după ce adăugați toată compoziția în tavă. De asemena, tava trebuie acoperită cu hârtie de copt, înainte de a adăuga biluțele.
Înainte de a le băgă la cuptor, acesta trebuie preîncălzit la 180 de grade. Biscuiții vor trebui lăsați la cuptor timp de 20 minute, până se rumenesc. Aceștia trebuie serviți după ce se răcesc. Biscuiții, când vor fi scoși din cuptor, vor fi moi însă, după se răcesc se întăresc, devenind crocanți.
Printre cele mai delicioase rețete de prăjituri de post se numără și prăjitura cu vișine. Dacă vă doriți un aperitiv gustos, puteți încerca de asemenea și checul aperitiv.
[ad_2]