Cine este Costel Bojog și cum a ajuns să fie unul dintre cei mai apreciați comedianți din România

38


Costel Bojog este un comendiant român, în vârstă de 39 de ani. El se numără printre cei mai buni stand-up-eri din România, alături de Cătălin Bordea și Micutzu ( Cosmin Nedelcu).

Costel Bojog este o legendă a comediei românești, deoarece stăpânește umorul ca nimeni altul. Face ravagii pe scenă cu fiecare apariție, glumele lui ajungând la urechile a mii de oameni. El face stand-up de mai mult de zece ani și este invitat la numeroase evenimente și emisiuni televizate. A fost prezent chiar și la iUmor, unde și-a încântat fanii cu poantele lui savuroase.

Costel Bojog, un comediant desăvârșit. Cum și-a început cariera?

Toată lumea îl cunoaște pe Costel Bojog ca fiind un stand-up-er excelent, cu glumele mereu la el. Însă puțin știu de unde a început acesta și cum a ales să meargă pe drumul comediei.

Costel Bojog s-a născut la Bacău, în data de 12 martie 1982. El a ales să urmeze, timp de trei, cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare, din cadrul Universității Politehnica București. Cu toate acestea, viața l-a dus pe alte meleaguri. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, abia după ce s-a apucat să performeze pe scenă și să pună câte un zâmbet pe chipul fiecărui ascultător.

Costel face stand-up de mai mult de zece ani, alături de colegii lui de la fosta trupă Deko. A început să țină show-uri de improvizații, iar din 2008, Costel Bojog, alături de Viorel Dragu (Vio), Micutzu (Cosmin Nedelcu) și Adrian Nicolae, au pus bazele proiectului „Zis și făcut”. Din 2009, acesta a deschis clubul de stand-up Club 99, împreună cu Viorel Dragu și Claudiu Teohari (Teo). Cei trei au făcut senzație pe scena iUmor.

Cum și-a dat seama Costel Bojog că este făcut pentru comedie?

Într-un interviu acordat pentru evenimente-constanta.ro, Costel Bojog a povestit cum și-a dat seama că este făcut pentru stand-up.

”Eu nu apucasem să văd cum se face stand-up la noi. M-am dus direct pe scenă. De fapt, chiar în seara în care am şi văzut pentru prima dată, atunci am şi urcat pe scenă. Octavian Strunilă făcea stand-up acolo, cu Bobonete, Bordea, Cristian Dumitru, erau mai mulţi… Teo era şi el printre ei, iar eu doar ce văzusem şi nu pot să spun că m-a dat pe spate foarte puternic. Aşa mai văzusem la Seinfeld, dar nu aveam idee ce face el de fapt acolo, doar înţelegeam cumva convenţia.

Şi am urcat pe scenă, dar nu eram pe uscat, adică luasem ceva la bord înainte şi m-am exteriorizat, am fost foarte energic şi am spus o poveste, două-trei. Ţin minte că povestisem cum am stat trei ore la un vivariu din Tulcea cu soţul surorii mele, care era o enciclopedie vie despre natură şi animale. Descriam cât de mică era căsuţa aia şi că noi am stat atâtea ore acolo. Dacă era un muzeu mai mare, un an de zile îl petreceam acolo. Ţin minte că am avut un feedback foarte mişto din partea oamenilor din sală şi cei care făceau stand-up acolo şi mi-au insuflat foarte multă încredere.”, a povestit Costel Bojog.

Costel Bojog poate fi văzut și în filme, precum: “Amintiri din epoca de aur”, “4 luni, 3 săptămâni și 2 două zile” și “WebSiteStory”.

Amintiri din timpul show-urilor de stand-up

Costel Bojog a povestit, la „Ușor picant”, o întâmplare din timpul unui show, care a avut loc la Arad. El a fost agresat de unul dintre oamenii aflați în sală. De aceea, a declarat: „Cu unii oameni nu trebuie să glumești”. După câțiva ani de la incident, Costel Bojog a povestit:

„Am văzut filmarea a doua zi. În moment, eram și un pic anesteziat de la băutura alcoolică și, cumva, am avut altă amintire, adică era alta perspectiva. Nu am văzut cum a venit sticla spre cap, nu am văzut ce s-a întâmplat cu sala, adică eram pur și simplu în șoc. După aceea am mai și continuat spectacolul și s-a dus un pic din nerv. Atâta timp cât nu s-a întâmplat nimic nasol, nu a fost o lovitură, ci doar mi-a ras cumva creștetul, am lăsat-o. Nici nu am depus plângere la Poliție, am lăsat-o să curgă.”, a povestit Claudiu Bojog.

În seara de după spectacol, Costel a declarat, în stilul caracteristic: „Știi că ești mic de statură când niște interlopi de Arad aruncă în tine pe scenă cu sticle și pahare și nu te nimeresc”.

 


Sursa: bzi.ro