Cine sunt părinţii lui Klaus Iohannis? Susanne şi Gustav Heinz Johannis locuiesc în Germania

62


Cine sunt părinţii lui Klaus Iohannis și de ce au părăsit România. Președintele țării este o persoană extrem de discretă în ceea ce privește familia și viața personală. Susanne şi Gustav Heinz Johannis  au plecat din țară la scurt timp după revoluție, iar de 20 de ani locuiesc într-un orășel din Germania.

Cine sunt părinţii lui Klaus Iohannis

Părinții președintelui României, locuiesc în prezent în orășelul Würzburg din landul Bavaria. În cartea sa, șeful de stat povestește că decizia familiei sale de se muta în Germania nu l-a afectat foarte tare, pentru că era deja căsătorit de câțiva ani.

„Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, spune Klaus Iohannis în cartea sa.

Cu ce se ocupa părinții lui Klaus Iohannis

În cartea „Pas cu pas”, scrisă de Klaus Iohannis șeful statului a dat mai multe detalii despre părinții săi.

„Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu”. Klaus Iohannis are și o soră, Krista, care locuiește tot în Germania și care a părăsit țara tot după revoluție.

De asemenea, președintele României a declarat că familia să este atestată încă din secolul al XVI-lea în Cisnădie, iar numele corect este Johannis. În schimb, la nașterea lui, atunci când tatăl l-a înregistrat, funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu ”J”, așa cum a fost scris în familia să de mai bine de cinci sute de ani.

Cât costă ținutele pe care Carmen Iohannis le-a purtat în Germania, la decorarea președintelui României

Carmen Iohannis a fost alături, ca de obicei, de soțul ei, purtând doua tinute care au atras atentia tuturor.  Evident, multa lume s-a intrebat cat costa tinutele pe care Carmen Iohannis le-a purtat in Germania.

Carmen Iohannis a fost alături de soțul ei în Germania, la Magdeburg, acolo unde președintele României a participat la decernarea Premiului ”Otto cel Mare”. Și a purtat două ținute demne de complimentat.

In data de 14 octombrie, Klaus Iohannis a primit distincţia pentru “onorarea marilor merite în procesul european de unificare”, în cadrul festivităţii de la Magdeburg, acolo unde lângă el s-a aflat și soția lui, Carmen Iohannis. Avea să poarte un compleu alb (rochie şi pardesiu) realizat din brocart italian, la care a asortat pantofi escarpin şi o geantă roz. Pentru seara, a îmbrăcat o rochie albastră, tot din brocart, cu încrustaţii de mătase. Cele două ţinute sunt creaţia designerului vestimentar Andreea Tincu, potrivit impact.ro

„Preţul acestor creaţii este de 1.250 de lei pentru fiecare rochie, dar şi 1.000 de lei pentru pardesiul cu o croială unică. Ambele piese vestimentare purtate şi de Carmen Iohannis pot fi achiziţionate de către oricine, fiind disponibile şi pe site-ul oficial”, a precizat Andreea Tincu.


Sursa: bzi.ro