sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăCulinarCiorbă de perișoare ardelenească. Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă

Ciorbă de perișoare ardelenească. Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă

[ad_1]

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu o mâncare gustoasă, aromată și sățioasă, ideală este o ciorbă de perișoare ardelenească. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri ale marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă.

Ciorbă de perișoare ardelenească

Delicioasa ciorbă de perișoare ardelenească este ideală de servit la orice ocazie și poate fi pregătită foarte ușor, cu câteva ingrediente. Această ciorbă făcută după rețeta ardelenească are o aromă aparte, este gustoasă, sănătoasă și pe placul multora dntre noi.

Ciorba de perișoare ardelenească nu trebuie să lipsească de la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Pe lângă acest preparat culinar savuros, putem face pentru cei dragi și un ostropel de pui moldovenesc. Acesta merge perfect cu o mămpliguță în straturi.

La fel de bine putem face pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale și o tocăniță de hribi cu smântână. Aceasta este sățioassă, sănătoasă și recomandată și celor care se află la dietă sau vor să aibă un stil de viață echilibrat.

Ciorba de perișoare ardelenească este gustoasă, are un aspect deosebit și poate fi pregătită cu ușurință la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese.

Rețeta bunicii pentru un preparat de casă irezistibil

Pentru ciorba de perișoare ardelenească vom avea nevoie de 600 g de carne tocată, 2 cepe, 3 morcovi, 1 ardei, un fir de părstârnac, 1 țelină, 1 rădăcină de pătrunjel, o gulie, o roșie, 6 linguri de orez, 2 ouă, 1 linguriță de paprika dulce, 200 g de smântână, pătrunjel, mărar, leuștean, sare, piper, oțet, zeamă de lămâie sau borș.

Mai întâi se spală și se curăță legumele și verdeața. Morcovii, ardeiul, păstârnacul, gulia, pătrunjelul și ceapa se curăță, se spală apoi se taie mărunt. Într-o oală se pun legumele la fiert în 4 litri de apă. În altă oală mică se pune apă, iar când începe să clocotească se adaugă 3 linguri de orez și se opăresc două minute. Se scurge orezul și se clătește sub jet de apă rece.

Într-un bol mare se amestecă orezul prefiert împreună cu carnea tocată, două albușuri de ou, ceapa tocată, o mână de pătrunjel verde tocat, o linguriță de paprika dulce, sare și piper după gust. Se frământă foarte bine pentru a obține compoziția de perișoare. Se formează perișoarele în dimensiuni potrivite.

Când apa și legumele din oală au început să fiarbă, se pun perișoarele apoi se mai potrivește gustul cu sare. Se lasă ciorba de perișoare la fiert timp de 20 de minute apoi se adaugă roșia decojită de pieliță și tăiată cuburi mici.

Se mai lasă ciorba să dea în clocot câteva minute după care se adaugă verdeața. Se acoperă cu capac și se oprește focul apoi se pune smântâna amestecată cu două gălbenușuri și două linguri de apă rece. Se potrivește gustul cu sare, piper și borș acru. Cu siguranță vom obține un preparat delicios.

Ciorba de perișoare ardeleneaască are o savoare aparte și este ideală de pregătit la mesele de sărbătoare. Acest preparat culinat se face rapid, cu doar câtevaa ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments