luni, decembrie 23, 2024
AcasăCulinarCiorbă de potroace după rețeta tradițională. Cum să pregătești acasă o ciorbă...

Ciorbă de potroace după rețeta tradițională. Cum să pregătești acasă o ciorbă savuroasă

[ad_1]

După mesele copioase de sărbători ideală este o ciorbă de potroace după rețeta tradițională. Aceasta este gustoasă, aromată și ușor de făcut. Pentru ca succesul culinar să fie garantat trebuie să avem în vedere câteva trucuri din rețeta bunicii. Ciorba de potroace este perfectă pentru iubitorii de bucate făcute ca în vremea de odinioară. Iată cum să pregătești acasă o ciorbă savuroasă.

Ciorbă de potroace după rețeta tradițională

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o mâncare delicioasă și ușoară, putem face rapid o ciorbă de potroace. Aceasta este pe placul multora dintre noi și este nelipsită după mesele de sărbători. Savuroasa ciorbă de potroace se face cu zeamă de varză, fiind un preparat hrănitor și delicios.

Pentru a oferi o aromă aparte acestei ciorbe putem pune legume și verdețuri proaspete, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat irezistibil. De exemplu, pe lista ingredientelor nu trebuie să lipsească păstârnacul, țelina și leușteanul. Astfel, ciorba va avea un gust aparte, ce îi va cuceri  pe cei de la masă.

Pe lângă ciorba de potroace, putem face și o delicioasă ciorbă de varză murată cu afumătură. Acest preparat este savuros și ideal la mesele festive. Dacă vrem să pregătim o mâncare ușoară și în același timp gustoasă, ideală este o ciulama de ciuperci cu pui. Toate acestea sunt adorate de musafiri, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Cum să îi cucerești pe cei de la masă cu o ciorbă delicioasă

Pentru gustoasa ciorbă de potroace vom avea nevoie de 500 g de carne de pui, de preferat aripi și măruntaie precum pipote, inimă și ficat, 2 cepe, morcov, păstârnac, țelină, 2 linguri de orez, boabe de piper, 200 ml de smântână, 2 ouă, leuștean, 1 l de zeamă de varză murată și 4 l de apă.

Mai întâi se pregătește carnea pentru ciorba de potroace. Se spală măruntaiele și se lasă la scurs. Zarzavaturile se spală și se toacă mărunt. După aceea se pun 4 l de apă împreună cu o linguriță de sare într-o oală apoi se adaugă carnea de pui și măruntaiele. Se lasă la fiert și se îndepărtează spuma. Când carnea fierbe fără să mai facă spumă se pun zarzavaturile, apoi boabele de piper.

Se fierb toate la foc mic timp de o oră, apoi se pune orezul bine spălat. După ce orezul a fiert se toarnă zeama de varză murată care va acri ciorba și îi va da un gust aparte. Se mai lasă la clocotit câteva minute, apoi se bat separat gălbenușurile într-un bol împreună cu smântâna și cu puțină zeamă din oală.

La final se ia oala de pe foc și se adaugă smântâna bătută împreună cu gălbenușurile. Când ciorba se mai răcește puțin se adaugă leușteanul tocat mărunt. Se lasă ciorba la răcit pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Delicioasa ciorbă de potroace se servește caldă cu o pâine de casă pufoasă și un ardei iute.

Ciorba de potroace este ideală după mesele copioase de sărbători. Acest preparat culinar este gustos, aromat și ușor de făcut. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un adevărat deliciu.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments