[ad_1]
Este greu de uitat gustul și aroma oferită de ciorba de salată ca la bunica. Deși ingredientele pentru preparatul preferat de întreaga familie repetă rețeta multor supe, principala diferență a acestei ciorbe este gustul și aspectul ei delicios.
Odată cu trecerea timpului au existat o varietate de opțiuni pentru a face ciorbă de salată, dar rețeta bunicii a rămas singura de acest fel. Când pregăteam ciorba cu bunica ea îmi spunea cum să aleg corect ingredientele pentru preparatul delicios. Supa de salată verde este o alternativă excelentă pentru persoanele care adoră ciorbele dar suferă de boli de rinichi. De asemenea, aceasta este utilă pentru organism și nu conține acid oxalic. În plus, o astfel de supă verde poate fi mâncată și de copii la fel ca și ciorba de lobodă. Ciorba poate fi gătită atât folosind apă, cât și bulion de carne. Ciorba de salată poate fi ușor și rapid transformată într-o supă piure. Pentru a obține o ciorbă ca la bunica este foarte important să folosești doar frunze tinere de salată. O salată prea „bătrână” va da supei o amărăciune neplăcută.
Ciorbă de salată ca la bunica. Cum să utilizezi verdețurile de vară pentru ați surprinde întreaga familie
A face o ciorbă de salată fără carne înseamnă să-i surprinzi pe cei dragi cu o nouă abordare a utilizării verdețurilor de vară. În alianță cu cartofii, morcovii și ceapa obișnuită, uneori și afumătură, frunzele de salată oferă primului fel de mâncare o notă de vară. Adăugarea unui ou fiert și smântână la felul de mâncare finit transformă felul de mâncare într-o masă copioasă pentru o masă completă.
Nu vei avea nevoie de prea multe ingrediente pentru a pregăti acest preparat delicios de sezon. Bunica mereu folosea 300 gr de salată de frunze, 3-4 bucăți de cartof, 1 bucată de morcov, 1 ceapă, pătrunjel, mărar și sare după gust.
De asemenea, pentru a obține o aromă de îți lasă gura apă vei avea nevoie de 3-5 boabe de piper negru, 2 căței de usturoi, o lingură de ulei vegetal, 1,2 litri de apă, 1-2 linguri de suc de lămâie, 2 bucăți de ouă fierte și o lingură de smântână.
Care sunt pașii pentru a pregăti deliciosul preparat. Când trebuie adăugată varza în apa clocotită
Pentru a pregăti deliciosul preparat se toarnă apă într-o cratiță și se pune pe foc. După care se spală și se curăță legumele. Se rad morcovii, se taie ceapa și cartofii cubulețe. Ulterior, bunica punea la foc uleiul vegetal într-o tigaie, adăuga ceapa și morcovii și îi călea 5 minute la foc mediu.
Ulterior, bunica punea cartofii tocați în apa clocotită, apoi ceapa și morcovii. Toate legumele trebuie fierte timp de 10 minute. Ulterior, tăiați frunzele de salată verde pe lungime în mai multe bucăți, dacă sunt mari, apoi transversal. Din moment ce acelea sunt tăiate trebuie să le adăugați la alte legume. Aduceți supa la fiert.
În această etapă, iubitorii de ciorbă de salată ca la bunica mai acrișoară pot adăuga 1-2 linguri de suc de lămâie. Adăugați usturoi tocat mărunt, boabe de piper, sare și ierburi tocate. Tot amestecul se fierbe 5-10 minute până când este gata. Bunica mereu servea ciorba cu ou fiert și smântână proaspătă de casă. Cu smântână se servește și ciorba de ied cu leuștean.
[ad_2]