[ad_1]
Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu, putem face niște clătite aperitiv, un preparat inedit și savuros. Clătitele pot fi transformate foarte ușor dintr-un desert gustos într-un aperitiv irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă. Iată rețeta cu care îi vei impresiona pe cei dragi.
Clătite aperitiv, un preparat inedit și savuros
Când vine vorba de gustoasele clătite, doamnele se întrec în tot felul de rețete inedite, rafinate și spectaculoase. Clătitele făcute cu ciocolată sau cu dulceață reprezintă desertul preferat al multora dintre noi, fiind în special adorat de cei mici. La fel de bine, clătitele pot fi umplute cu legume, cu carne, cu ciuperci, transformându-le într-un aperitiv perfect pentru mesele festive sau pentru micul dejun.
Clătitele aperitiv sunt ideale atunci când avem musafiri și vrem să îi impresionăm cu un deliciu ușor, hrănitor și inedit, dar putem să le pregătim ori de câte ori ne dorim să ne încântăm papilele gustative cu un preparat rapid, gustos și sănătos. Pentru acest deliciu avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.
Clătitele aperitiv cu carne de pui, ciuperci, cașcaval și legume sunt irezistibile. Acestea sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun copios. La ceas de sărbătoare putem face și niște rulade aperitiv pentru mese festive. Acestea au un aspect deosebit și îi vor cuceri pe cei dragi. De asemenea, cu niște carne de pui proaspătă putem face o savuroasă și pufoasă plăcintă cu carne de pui. Toate acestea sunt ideale la mesele festive.
Cum să pregătești acasă cele mai bune clătite aperitiv
Dacă vrem să facem niște clătite aperitiv cu carne de pui, ciuperci și cașcaval vom avea nevoie de 150 ml de lapte, 100 ml de apă minerală, 3 ouă, 2 linguri de ulei, un praf de sare, 125 g de făină și 30 g de unt sau de margarină, ingrediente necesare pentru prepararea aluatului de clătite.
Pentru umplutură vom folosi jumătate de piept de pui dezosat, un ardei capia roșu, 200 g de ciuperci, 150 g de cașcaval ras, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust. Mai întâi se face aluatul pentru delicioasele clătite aperitiv. Într-un vas mare se amestecă făina împreuna cu sarea, apoi se adaugă ouăle, câteva linguri de lapte și uleiul apoi se amestecă foarte bine. Se adaugă treptat și apa minerală, apoi laptele rămas și se amestecă din nou până când obținem un aluat subțire, cremos și omogen.
Într-o tigaie cu ulei încins se pune câte un polonic din compoziție și se rotește tigaia pentru a se împrăștia compoziția. După ce clătita s-a copt pe o parte se întoarce și pe cealaltă, iar când este gata se răstoarnă pe o farfurie. Se procedează la fel până când clătitele sunt gata. După aceea se pregătește savuroasa umplutură pentru clătitele aperitiv. Într-o tigaie se încinge puțin ulei de măsline, apoi se pune la călit pieptul de pui tăiat cubulețe potrivite. După aceea se adaugă ardeiul și ciupercile tăiate cubulețe și se adaugă sare și piper. Când amestecul este gata și se călește ușor se pune jumătate din cașcavalul ras și se amestecă din nou. Când umplutura este gata, se ia de pe foc.
Pe fiecare clătită se pune câte o lingură de umplutură și se rulează strâns. Când clătitele savuroase sunt gata se așază într-o tavă și se adaugă deasupra puțin cașcaval ras. Se pune tava la cuptor timp de 10 minute până când cașcavalul se topește, iar clătitele devin pufoase și aromate. Cu siguranță vom obține la final un preparat irezistibil pentru toți cei de la masă.
Clătitele aperitiv sunt gustoase și ușor de făcut, acestea fiind ideale la micul dejun, dar și la mesele festive. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar savuros.
[ad_2]