luni, ianuarie 20, 2025
AcasăCulinarCompot de gutui pentru iarnă fără conservați și coloranți. Desert delicios și...

Compot de gutui pentru iarnă fără conservați și coloranți. Desert delicios și rapid

[ad_1]

Rețeta de compot de gutui pentru iarnă este perfectă pentru sezonul rece. Dacă este conservată cum trebuie, băutura poate rezista chiar și trei ani pe rafturile cămării voastre. Datorită cuișoarelor, batonului de scorțișoară și a păstăi de vanilie, băutura are un gust extrem de aromat și parfumat. Aceasta nu conține conservați și este foarte sănătoasă.

În timpul verii, gospodinele încep să-și pregătească rafturile pentru iarnă. Pe lângă compot, mai pregătesc gogonele tăiate la borcan, dulceață de flori de salcâm sau gem de prune. 

Compot de gutui pentru iarnă, ingrediente

Rețeta de compot de gutui pentru iarnă este un preparat aromat, cu un gust dulce-acrișor ce nu trebuie să lipsească de pe rafturile nici unei gospodine. Aceasta este simplă de gătit și nu conține conservați sau coloranți. Dacă o veți conserva după pașii prezentați, băutura poate rezista chiar și trei ani. Ingredientele necesare de care aveți nevoie sunt un kilogram de gutui, 250 grame de zahăr și un litru de apă. 

Pentru a oferi un gust aromat, veți adăuga în compoziția compotului un baton de scorțișoară, cuișoare și un plic de zahăr vanilat. Cel din urmă poate fi înlocuit cu o jumătate de păstaie de vanilie sau o linguriță de extract. Gutuile vor fi spălate în apă rece până ce va fi îndepărtat complet puful. Fructele se vor curăța de semințe și cotor, apoi vor fi tăiate în felii și puse în apă cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida. De asemenea, nu trebuie să le curățați de coajă deoarece aceasta este foarte sănătoasă și oferă o aromă aparte desertului. 

Cum se prepară compotul de gutui fără conservanți

Următorul pas pe care trebuie să îl faceți este pregătirea siropului. Într-o oală veți pune apa, feliile de lămâie și zahărul. În cazul în care nu știți exact câtă apă trebuie, măsurați cu ajutorul unui borcan. Se va pune lichidul în unul din vasele pregătite cu fructe, astfel încât să fie deasupra acestora, apoi o scurgeți și o măsurați. Cantitatea de apă o veți înmulți cu numărul de borcane. În compoziția siropului veți mai adăuga zahărul vanilat sau păstaia de vanilie împreună cu trei cuișoare și batonul de scorțișoară. Se va lăsa la fiert timp de 5 minute, apoi se lasă la răcit aproximativ 10 minute. 

Feliile de gutui vor fi puse în borcanele sterilizate, apoi se va turna siropul cald până la buza vaselor. În fiecare dintre ele se va pune și câteva cuișoare și o bucățică din batonul de scorțișoară. La final, acestea se vor pune la fiert într-o oală cu apă ce va fi acoperită cu prosoape de bucătărie. Vor fi lăsate la foc mediu timp de 25-30 minute, din momentul în care observați că apa începe să fiarbă. Ulterior, compotul va fi lăsat la răcit în oală, apoi se va pune în cămară. 

Rețeta de compot de gutui pentru iarnă este extrem de simplă de preparat. Aceasta merită încercată deoarece are un gust aromat dulce-acrișor. Băutura poate fi servită alături de câteva gogoși de post cu lingura ca la bunica acasă.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments