luni, decembrie 23, 2024
AcasăSocialConferință de lansare a Proiectului UNLOCK – „United for those in Needs: Learn,...

Conferință de lansare a Proiectului UNLOCK – „United for those in Needs: Learn, Open, Care, Keep – the Museum Mediator as Diversity Integrator”

[ad_1]

În perioada octombrie 2020 – septembrie 2022, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași în parteneriat cu alte opt organizații din cinci țări (Italia, Spania, Grecia, Germania, Austria), derulează proiectul de parteneriat strategic „United for those in Needs: Learn, Open, Care, Keep – the Museum Mediator as Diversity Integrator”, finanțat prin Programul Erasmus Plus. Proiectul a fost depus și aprobat în cadrul domeniului Formare profesională și, prin structura activităților de învățare propuse, prin rezultate intelectuale vizate, se încadrează în clasa proiectelor care au ca obiectiv principal Inovarea.

Valoarea totală aprobată a proiectului este de 254695 euro, sumă care este distribuită între parteneri în conformitate cu activitățile pe care le desfășoară fiecare dintre aceștia în cadrul proiectului. 

Axele principale ale activităților

Acțiunile desemnate de verbele din titlul proiectului trasează axele principale ale activităților pe care le vom desfășura:

  • LEARN – deoarece vrem să învățăm unii de la alții, vrem să transferăm cunoștințe și competențe, pentru a deveni mai buni.
  • OPEN – pentru că vrem și trebuie să ne deschidem ochii și mintea pentru a putea deveni adaptabili nevoilor publicului nostru.
  • CARE – pentru că există persoane, pe care ne-am obișnuit să le numim dezavantajate, care trebuie să știe că pot conta pe noi.
  • KEEP – deoarece suntem convinși că proiectul este sustenabil și că acțiunile pilot pe care le vom desfășura în cadrul proiectului își vor putea găsi o replicabilitate și după ce acesta se va fi încheiat.

Deoarece proiectul este o continuare a unui alt proiect de parteneriat strategic Erasmus Plus, pe care liderul de proiect și trei parteneri din actuala structură, l-au derulat anterior împreună, am decis să ducem  conceptul de Mediator Muzeal mai departe, astfel încât să ne asigurăm că poate răspunde provocărilor lumii contemporane. Acest nou nivel este unul în care mediatorul muzeal devine integrator de diversitate, cu multiplele sale fațete.

Muzeele sunt veritabili vectori ai dezvoltării societale, catalizatori comunitari și ca atare au un rol exemplar în formarea conștiințelor. De aceea, prin acest proiect, ne propunem să creăm premise pentru experiențe muzeale îmbunătățite pentru persoane expuse diverselor forme de excludere, indiferent dacă motivele unei astfel de atitudini sunt medicale sau sociale.

Partenerii Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași

Partenerii Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași sunt: Espacio Rojo, Spania, CPA di Giuseppina Bomba, Italia, Ethniko Kentro Erevnas Kai Diasosis Sholikou Ylikou, Grecia, SC Beacon Wave SRL-D, România, Insieme Per Camminare, Italia, Fundacion Uxio Novoneyra, Spania, weltgewandt. Institut für Interkulturelle Politische Bildung, Germania, Österreichisches Museum für Volkskunde, Austria.

În data de 10 decembrie 2020, cu începere de la ora 10.00 în Sala „Ștefan Procopiu” de la Palatul Culturii, se va desfășura conferința de lansare a Proiectului UNLOCK, urmată de Prima Întâlnire de Proiect, care se va realiza prin intermediul platformei Zoom. Evenimentul inaugural, la care accesul va fi permis în limitele impuse de pandemia de Covid-19, va fi transmis și live, pe pagina de facebook a liderului de proiect, facebook.com/PalatulCulturiiIasi.  

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments