[ad_1]
Conopida murată este o opțiune excelentă pentru o gustare ușoară și savuroasă pe care o puteți servi la prânz sau la cină. Felul de mâncare este potrivit pentru meniurile slabe și vegetariene. Majoritatea gospodinelor pregătesc acest deliciu pentru perioada rece a anului.
Un bun adaos la acest fel de mâncare ar fi morcovii rași, gogoșarii în oțet sau ierburile proaspete tocate mărunt. Opțional, puteți adăuga și condimentele preferate la marinată. Dacă nu doriți să folosiți oțet în procesul de decapare, înlocuiți-l cu suc de lămâie.
Conopida la oțet. Ingredientele necesare pentru a face acest deliciu pentru iarnă
Pentru a pregăti acest fel de mâncare vei avea nevoie de conopidă în cantitate de 500 g. De asemenea, fără de ulei vegetal, aproximativ 2 linguri nu vei obține o murătură la fel de delicioasă. Cu siguranță vei mai avea nevoie de oțet de masa în cantitate de 50 g, o lingură de zahăr, și o linguriță și jumătate de sare. Pentru o aromă inedită poți folosi 2 frunze de dafin și 10 buc de boabe de piper.
Pentru a pregăti unul dinte cele mai îndrăgite delicii pentru iarnă trebuie să pregătești toate ingredientele pentru gătit. De asemenea, vasul în care vei depozita conopida pentru iarnă. Este foarte important să nu treci peste pasul ce presupune clătirea conopidei. Acest pas nu trebuie omis nici atunci când pregătești murături asortate în oțet.
Pentru a reuși să pui într-un borcan mai multă conopidă, aceasta trebuie împărțită în buchețele. După care pregătiți marinată. Pentru a face acest lucru, fierbeți apa, adăugați zahăr, sare, oțet, dafin și ienibahar. Cel din urmă este extrem de aromat, oferind marinatei un gust deosebit. Acest ingredient poate fi folosit și atunci când vrei să pregătești vinete dezghețate de la congelator în timpul iernii.
Cât trebuie fierte buchețelele de conopidă înainte de a fi puse în borcane
Pentru a obține o conservă perfectă fierbeți buchețelele de conopidă în marinată timp de 5 minute. Apoi scoate-le cu o lingură cu fanta fără a scurge marinata. Puneți conopida într-un bol adânc. Ulterior se toarnă varza cu marinată fierbinte și se adaugă ulei. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați să se răcească complet.
Din moment ce legumele au mai pierdut din temperatură trebuie să scurgi marinata și poți servi vasul pe masă. În cazul în care dorești să păstrezi acest deliciu pentru iarnă trebuie să pui împreună cu marinată legumele în borcan pentru a le conserva. În procesul conservării nu există nimic nou atunci când vine vorba de conopidă, astfel poți să pregătești borcanele și să le trimiți în cămară până în sezonul rece.
Conopida prăjită cu oțet balsamic și parmezan. Rețeta care îți va lăsa gura apă
Pentru a pregăti conopidă prăjită cu oțet balsamic și parmezan poți folosi atât conopidă proaspătă aproximativ un cap, cât și conopidă marinată în oțet. Pentru a pregăti felul de mâncare franțuzesc ai nevoie de ulei de măsline extra virgin aproximativ 2 linguri. Pentru aromă vei avea nevoie de maghiran uscat o linguriță, sare după gust, piper negru proaspăt măcinat și parmezan ras aproximativ 60 g. Din conopidă poți pregăti nu doar acest fel de mâncare, multe gospodine fac varză a la Cluj folosind această legumă.
De asemenea, vei avea nevoie de oțet balsamic aproximativ 2 linguri pentru conopida la oțet. Din moment ce ai pregătit toate ingredientele pune la preîncălzit cuptorul la 230 de grade. După care împărțiți varza în buchete mici și transferați-le într-un bol. Stropiți cu ulei de măsline, stropiți cu maghiran, sare și piper. Se amestecă și se pune pe o tavă de copt. Se da la cuptor pentru 15-20 de minute pana conopida se face moale și se rumenește. Ulterior, stropiți varza cu oțet și cu parmezan. Reveniți la cuptor pentru 5-10 minute. Din moment ce cașcavalul s-a topit, deliciul poate fi servit la masă.
[ad_2]