[ad_1]
Dacă vrem să pregătim acasă un deliciu ca pe vremea bunicii, ideali sunt niște covrigi de casă cu untură. Aceștia se fac cu un aluat fraged cu ulei și apă minerală, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar este garantat. Iată rețeta tradițională cu care vei obține niște covrigi gustoși și pufoși.
Covrigi de casă cu untură
Delicioșii covrigei de casă cu untură sunt alegerea perfectă la mesele festive alături de alte bucate alese. Covrigii de casă se fac rapid, cu un aluat fraged simplu, iar dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta veche a bunicii, succesul culinar va fi garantat. Când vine vorba de covrigii făcuți acasă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și gustoase.
Covrigii pot fi făcuți cu brânză, telemea, cu untură, ulei sau cu semințe, după preferințe. Pentru acest preparat tradițional avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Covrigii de casă făcuți cu untură sunt delicioși și pe placul tuturor celor de la masă.
Dacă vrem să pregătim niște covrigi de casă după rețeta clasică și simplă vom avea nvoie de 450 g de făină, 250 g de unt, 3 ouă, 1 lingură de untură, 200 g de cașcaval, 10 g de praf de copt, 1 linguriță de sare și un mix de semințe, în funcție de preferințe. Această rețetă simplă ne va ajuta să pregătim niște covrigi de casă aromați, fragezi și gustoși.
Rețeta cu care vei pregăti niște covrigi fragezi și gustoși
Dacă vrem să pregătim acasă niște covrigi cu untură vom avea nevoie de 200 g de telemea, 100 g de unt, 100 g de smântână, 2 ouă, 400 g de făină, untură, sare și semințe precum floarea-soarelui, susan, dovleac, mac.
Mai întâi se încălzește cuptorul apoi se tapetează o tavă întinsă cu hârtie de copt. După aceea se dă telemeaua prin răzătoare, apoi untul rece și se amestecă într-un bol mare. Ulterior se bat ouăle împreună cu smântâna și un pic de sare și se toarnă compoziția obținută peste telemeaua și untul din bol.
Se pune făina și se amestecă ușor apoi se începe frământarea aluatului. Se împarte aluatul în trei apoi se întinde fiecare bucată de aluat până se obține câte o foaie de grosime potrivită. Se decupează covrigeii cu forma și se așază pe rând în tava de copt. Când covrigeii sunt gata se ung cu ou bătut și se presară semințe peste ei. Se pun covrigii de casă la copt până când se rumenesc ușor. Cu siguranță vom obține niște covrigi pufoși, gustoși și aromați, care vor aminti celor de la masă de rețetele bunicii și de vremea copilăriei.
Covrigii de casă cu untură sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta marilor bucătari vom obține la final niște covrigi delicioși. Pentru ca succesul culinar să fie garantat trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat. Covrigii de casă sunt perfecți la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese, făcute după rețetele de odinioară ale bunicii.
[ad_2]