miercuri, ianuarie 15, 2025
AcasăCulinarCremă caramel cu unt. Rețetă simplă, ideală pentru torturi și prăjituri

Cremă caramel cu unt. Rețetă simplă, ideală pentru torturi și prăjituri

[ad_1]

Crema de caramel cu unt se prepară ușor și este ideală pentru torturi și prăjituri. Află, în rândurile următoare, ce ingrediente trebuie să folosești, pentru o cremă de caramel perfectă.

Crema de caramel este una dintre cele mai îndrăgite creme din bucătăria românească, alături de crema de ciocolată. Aceasta este folosită pentru a umple blaturi de tort și foi de prăjituri. Este o rețetă simplă și economică, fiind recomandată și persoanelor alergice la ouă, deoarece se prepară fără astfel de ingrediente.

Pe vremuri, pentru pregătirea cremei de caramel se folosea făină, însă în zilele noastre se utilizează amidonul. Avantajul acestui ingredient este că fierbe instant, spre deosebire de făină, care trebuia să dea în clocot timp de cinci minute. Cu toate acestea, dacă nu ai amidon, poți folosi făină, dar trebuie să ai grijă să dublezi cantitatea. Astfel că, o parte de amidon poate fi înlocuită cu două părți de făină.

cremă de caramel
Pe vremuri, pentru pregătirea cremei de caramel se folosea făină, însă în zilele noastre se utilizează amidonul.

Cremă fină de caramel cu unt

Pentru realizarea unui kilogram de cremă de caramel ai nevoie de: 300 de grame de zahăr, 500 de mililitri de lapte rece, 50 de grame de amidon, un vârf de cuțit de sare, un plic de zahăr vanilat și 350 de grame de unt moale cu minimum 80% grăsime, scrie savoriurbane.com.

Pasul 1: Amestecarea amidonului cu laptele rece

Pune amidonul într-un castron și adaugă treptat laptele rece, în timp ce amesteci cu un tel. Fii atent(ă) să nu se formeze cocoloașe și adaugă sarea și vanilia. Dacă îți dorești să obții gustul de caramel sărat al cremelor din comerț, pune mai multă sare. În acest fel, îi vei tăia din dulceață și îi vei potența aroma.

Pasul 2: Prepararea zahărului ars

Pentru prepararea zahărului ars, ai nevoie de o cratiță cu fundul mai gros. Pune zahărul să se caramelizeze, la foc mediu, fără să amesteci sau să miști cratița. Ai grijă să nu se ardă, deoarece zahărul poate deveni amar, dar nu trebuie lăsat pe foc nici prea puțin, deoarece nu va căpăta aroma specifică.

După ce zahărul s-a topit, poți amesteca cu o lingură de lemn. Apoi, ia cratița de pe foc și adaugă amestecul de lapte cu amidon. Din nou, pune cratița pe foc și amestecă încet cu telul, până când zahărul s-a dizolvat în lapte. Ai grijă să nu scapi compoziția în foc, fiindcă are tendința să se umfle și să facă bulbuci.

Când crema s-a îngroșat, mai las-o să dea în clocot aproximativ un minut, apoi stinge focul. Transferă crema într-un castron rece și acoper-o cu folie alimentară. Las-o să se răcească la temperatura camerei.

Pasul 3: Spumarea cremei de caramel cu unt

Scoate untul din frigider cu câteva ore înainte de a-l folosi, pentru a fi foarte moale. Pune-l într-un castron și mixează 2-3 minute, cât să devină spumos. Adaugă, treptat, crema de caramel rece, amestecând ușor după fiecare lingură pusă.

În cazul în care se taie, nu te speria! Este normal ca o cremă pe bază de unt să se taie, dar se repară singură prin mixare la viteză mare, timp de 10-15 minute. Ea redevine cremoasă și capătă o culoare deosebită de bej.

Crema de caramel se poate folosi imediat sau se poate păstra la frigider (nu mai mult de o săptămână). Atenție! Se scoate de la rece cu aproximativ două ore înainte de a o utiliza.

cremă de caramel spumată cu unt
Este normal ca o cremă pe bază de unt să se taie, dar se repară singură prin mixare la viteză mare, timp de 10-15 minute.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments