miercuri, noiembrie 20, 2024
AcasăCulinarCu ce să amesteci apa pentru a avea efecte vindecătoare

Cu ce să amesteci apa pentru a avea efecte vindecătoare

[ad_1]

Vă propunem câteva reţete de băuturi delicioase şi vindecătoare, care îmbunătăţesc digestia şi ne curăţă corpul de toxine. Pentru prepararea acestora, se foloseşte apa pură, la temperatura camerei (20 grade Celsius) sau uşor călduţă. Este important să nu le îndulciţi sau, dacă o faceţi, să adăugaţi puţină miere.

1. Apa cu scorţişoară

Adăugaţi o bucăţică de băţ de scorţişoară în 250-300 ml apa şi lăsaţi-l la macerat câteva ore, într-un recipient de sticlă acoperit, până când aceasta se transformă într-o băutură puternic aromatizata. Apa cu scorţişoară este un remediu excelent iarna, pentru combaterea virusurilor, îmbunătăţirea digestiei şi reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Consumul regulat de apă cu scorţişoară face adevărate minuni în ceea ce priveşte metabolismul şi arderea grăsimilor din corp. Se pot adăuga şi câteva de mere, care ne protejează inima şi ochii.

2. Apa cu ghimbir

Oamenii au folosit ghimbir încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite afecţiuni digestive: stare de vomă, crampe stomacale, balonare şi indigestie. Ghimbirul accelerează circulaţia sângelui, are proprietăţi antiinflamatoare şi antivirale puternice.

Adăugaţi câteva felii de rădăcină de ghimbir în 250-300 ml apa şi lăsaţi-le la macerat câteva ore, într-un recipient de sticlă acoperit. Beţi lichidul, apoi consumaţi şi feliuţele de ghimbir. Această băutură se poate servi dimineaţa, cu o felie de lămâie, sau seara, după o zi obositoare.

3. Apa cu cuişoare

Cuişoarele au proprietăţi antiseptice foarte puternice, de aceea poate fi o excelentă apa de gură. Apa cu cuişoare ajuta, de asemenea, la eliminarea paraziţilor şi tratarea indigestiilor. Adăugaţi 5-10 cuişoare în 250-300 ml apă călduţă şi lăsaţi la macerat câteva ore, într-un recipient de sticlă acoperit, până când acestea îşi eliberează aromele.

4. Apa cu mentă

Terapeuitii ne sfătuiesc să avem mereu în casa menta verde, proaspătă. Aceasta se poate cultiva în grădina sau în ghiveci, pe timpul iernii. Orice boală de plămâni se poate vindeca cu acest remediu naturist

Mentă este un leac de încredere pentru durerile de stomac. Apa cu menta stimulează glandele salivare şi organismul să digere mai bine alimentele, în plus împrospătează respiraţia şi energizeaza corpul.

Mentă ucide de asemenea bacteriile şi virusurile, un atu important în sezonul rece. Puneţi două linguri frunze de mentă proaspătă în 250-300 ml apă călduţă şi lăsaţi la macerat câteva ore, într-un recipient de sticlă acoperit, până când aceasta îşi eliberează aromele.

5. Apa cu rozmarin

Apa cu rozmarin are un gust minunat, dar este şi o băutură excelentă pentru stimularea imunităţi, circulaţiei sângelui şi reducerea inflamaţiilor. Rozmarinul are, de asemenea, efecte de reducere a colesterolului. Se adaugă câteva crenguţe de rozmarin într-un recipient de sticlă, cu 250-300 ml apă călduţă şi se lasă la macerat, acoperit, câteva ore. Se pot adăuga şi câteva felii de castravete sau lămâie.

6. Apa cu lavanda şi lămâie

Apa cu lavanda şi lămâie este un cocktail perfect de seară, după o zi lungă. Simpla aromă plăcută a lavandei ne poate induce un somn liniştitor. Se pun o jumtate ceaşcă de lavandă şi o lămâie feliată într-o carafă cu apă (aproximativ 750 ml -1000 ml) şi se păstrează la frigider câteva ore înainte de a fi consumată.

7. Apa cu lămâie

Sucul de lămâie este una din cele mai bogate surse naturale de Vitamina C, un antioxidant extrem de important pentru întărirea imunităţii şi neutralizarea radicalilor liberi. Apa cu lamiae detoxifica, energizeaza şi alcalinizează corpul, stimulează digestia alimentelor. Încălziţi un pahar cu apă (maxim 40 grade) şi stoarceţi sucul de la o jumătate de lămâie. Beţi acest lichid în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

8. Apa cu castravete

Adăugaţi câteva felii de castravete în 250-300 ml apă călduţă şi lăsaţi la macerat câteva ore, într-un recipient de sticlă acoperit, pentru a obţine o apă vitaminizanta, profund hidratanta şi detoxifianta.

Castraveţii conţin o apă mult mai pură decât apă potabilă, care hidratează optim corpul. Consumaţi apoi şi feliile de castravete, deoarece acestea conţin foarte multe fibre şi antioxidanţi.

Acestea sunt doar câteva sugestii, puteţi adăuga orice plante sau condimente, în orice combinaţie doriţi şi alegeţi să vă bucure papilele gustative, în aşa fel încât să vă bucuraţi de băuturi delicioase, naturale, cu proprietăţi vindecătoare.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments