[ad_1]
Avionul cu care va călători președintele Klaus Iohannis în Africa este unul foarte bine dotat și are inclusiv duș. Este vorba despre o un avion Gulfstream G550, închiriat de la Global Jet Luxemburg, conform BoardingPass.
Iohannis va pleca pentru nouă zile în Africa, unde va vizita patru țări. Este cel de al treilea turneu pe care șeful statului îl face în acest an, după cele din Asia și America de Sud.
Turneul lui Iohannis în Africa va începe de luni
Turneul lui Iohannis în Africa va începe de luni, de pe aeroportul din Sibiu, însă nu este clar pentru moment dacă se va opri și la București.
„Gulfstreamul G550 închiriat de la Global Jet poate transporta maximum 13 pasageri, iar o parte dintre scaunele avionului se pot transforma în două paturi pentru o persoană și alte două paturi duble.
Autonomia de zbor a acestui avion este de 12.500 de kilometri, fiind suficientă pentru a zbura din Sibiu fără escală până aproape de Antarctica.
Totuși, președintele României nu va ajunge atât de aproape de Polul Sud; vizitele oficiale vor avea loc în Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal, potrivit Administrației Prezidențiale”, scriu cei de la BoardingPass.
Al treilea turneu al lui Iohannis într-un an
Conform Administrației prezidențiale, Iohannis se va afla în Africa în perioada 14-23 noiembrie, unde va face o serie de vizite: vizite de stat în Kenya, Tanzania și Cabo Verde şi vizită oficială în Senegal.
Este cel de al treilea turneu pe care șeful statului îl face în acest an, după cele din Asia și America de Sud. O investigație Recorder arată că unele dintre deplasările în străinătate ale președintelui, ale căror costuri sunt ținute la secret de Administrația prezidențială, ajung să coste chiar și peste un milion de euro.
Cum motivează Administrația prezidențială turneul în Africa
Potrivit Administrației prezidențiale, vizitele lui Iohannis în Africa reprezintă „primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani și vizează relansarea relațiilor României cu continentul african, atât în relația directă a țării noastre cu statele africane, cât și ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relațiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat”:
„Astfel, aceste vizite urmăresc relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menționate și redinamizarea relațiilor economice și sectoriale, urmărind deschiderea și valorificarea de noi oportunități de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor la nivel global”.
Administrația prezidențială mai spune că demersul lui Klaus Iohannis „are loc într-un moment de aprofundare și diversificare a relațiilor cu partenerii africani, în contextul în care, în ultimul deceniu, continentul african, în ansamblul său, a căpătat un profil tot mai pronunțat pe plan internațional”.
[ad_2]