vineri, martie 29, 2024
AcasăCulinarCum face Gordon Ramsay reţeta de hummus. 3 preparate

Cum face Gordon Ramsay reţeta de hummus. 3 preparate

[ad_1]

Astăzi îţi prezentăm 3 reţete de hummus preparate de bucătari celebri, inclusiv de Gordon Ramsay. Este o gustare ideală mai ales pentru zilele de post sau pentru când vrei ceva rapid şi săţios de mâncat. Reţeta este de origine orientală, dar a fost adaptată de-a lungul timpului.

Prima reţetă de mai jos este oferită de Ramsay Gordon. A doua provine de la Martha Stewart, iar a treia de la Paula Deen. Fiecare are drept ingrediente comun boabele de naut. Diferent consta în alte ingrediente. La final însă, preparatele vor fi delicioase.

Reţeta de hummus a lui Gordon Ramsay

Ingrediente:

  • 3 conserve de năut mari
  • 70 ml ulei de măsline
  • 30 m ulei de răpită
  • 30 ml ulei vegetal
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 45 gr tahini
  • sare

Mod de preparare:

Curăță usturoiul. Pune toate ingredientele într-o blender şi mixează-le până când obţii o pastă omogenă. După 7-8 minute vei obţine un hummus foarte cremos. Serveşte-l cu bruscheţe.

Cum prepară Martha Stewart hummusul

Iată ce ne propune celebra femeie.

Ingrediente:

  • 2 conserve de năut
  • sucul stors de la un sfert de lămâie
  • cca 100 gr tahini
  • 2-3 căţei de usturoi
  • foarte puţin piper negru
  • sare grunjoasă, după gust

Mod de preparare:

Mai întâi desfă conservele şi pune la scurs năutul. Pune boabele de năut într-un blender. Adaugă zeama de lămâie, usturoiul curăţat şi spălat în prealabil, piperul, sarea şi pasta de tahini. Mixează până când obţii o pastă omogenă.

Aşa face hummus Paula Deen

Poate nu ai auzit de Paula Deen, dar aceasta este foarte cunoscută peste ocean. Mai întâi s-a ocupat de catering, apoi a pus bazele primului său restaurant, în 1996. Acum deţine 3 restaurante şi a avut 3 emisiuni culinare. Mai mult, a scris 14 cărţi gastronomice.

Ingrediente:

  • 3 conserve de năut
  • 80 ml ulei de măsline
  • 3-4 linguri zeamă de lămâie
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriţă de pastă tahini
  • 2 căţei de usturoi
  • piper negru, proaspăt râşnit
  • puţin chimion

Mod de preparare:

Scurge năutul, apoi pune-l în blender, împreună cu restul ingredientelor. Dacă mai e nevoie, adaugă puţină apă. Transferă hummusul la final şi serveşte-l cu chipsuri sau legume făcute la cuptor.

Nu uita, bineînţeles, nici de reţeta de humus prezentată de Jamie Oliver.

Năutul – Beneficii pentru sănătate

Iată de ce este bine să consumi năut în fiecare săptămână:

  • este excelent pentru sistemul osos. Conţine fier şi calciu, iar acestea sunt esenţiale pentru o structură osoasă puternică şi densă;
  • menţine sănătatea sistemului cardiovascular. Datorită faptului că în structura năutului se găsesc fibre şi vitamine, acestea împiedică creşterea colesterolului. Fibrele, mai mult, scad nivelul colesterolului;
  • reglează tensiunea arterială și scade vizibil riscul apariției anumitor probleme cardiovasculare;
  • împiedică instalarea anemiei, datorită cantităţii de fier din boabele de naut;
  • previne constipaţia, pentru că are fibre. Acestea stimulează tranzitul intestinal. Astfel nu vei mai avea nevoie de laxative pentru constipație;
  • ajută la controlul greutăţii corporale, mai ales prin faptul că ține de saț;
  • normalizează nivelul glicemiei din sânge. Ţine sub control indicele glicemic;
  • asigură organismului aportul necesar de proteine;
  • atenuează inflamațiile. Colina, o substanță din boabele de năut, e un ajutor esențial în transmiterea impulsurilor nervoase, dar și utilă în reducerea inflamațiilor cronice și absorbția grăsimilor.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments