duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăCulinarCum faci diferența între carne de miel și carne de câine

Cum faci diferența între carne de miel și carne de câine

[ad_1]

Forfota din măcelării este mare în această perioadă. Gospodinele vor prepara friptură de miel la tigaie, stufat, ciorbă, drob şi nu numai. Tocmai de aceea, ne-am gândit să îţi prezentăm astăzi câteva informaţii despre cum se alege carnea de miel. De asemenea, afli și cum faci diferența între carne de miel și carne de câine.

Ce beneficii are? Este bine sau nu să o mâncăm? Cum scăpăm de mirosul greoi de oaie? Răspunsurile la aceste întrebări şi nu numai le aflăm din articolul de mai jos. De asemenea, învăţăm şi cum să evităm să cumpărăm… carne de câine.

Carnea de miel – Beneficii pentru consum

Iată de ce este bine să mănânci şi carne de mie din când în când:

  • conţine multe proteine;
  • conţine grăsimi. În general, 100 grame de carne de miel are între 16 şi 20 de grame de grăsimi;
  • este o alternativă sănătoasă pentru carnea grasă;
  • conţine puţine calorii. În general, 100 grame de carne de miel conţin doar 160 de calorii;
  • conţine vitaminele B, zinc (necesar pentru întărirea sistemului imunitar), fier (necesar pentru energie şi concentrare);

Atenţie la următoarele aspecte:

  • conţine acizi graşi saturaţi şi colesterol. De aceea trebuie să fii atent, mai ales dacă ai probleme cardio-vasculare sau colesterolul mărit;
  • dacă vrei să mănânci carne de miel, optează pentru părţile cu cea mai puţină cantitate de grăsime (cum sunt pulpele de miel);
  • evită să consumi carne de miel dacă ai o valoare glicemică mare. Grăsimile din acest tip de carne pot agrava diabetul.

Sfaturi pentru a cumpăra cea mai bună carne de miel

Mare atenţie la următoarele lucruri:

  • carnea se cumpără DOAR din locuri autorizate şi NUMAI dacă are stampila de la autoritatea sanitar-veterinară;
  • nu cumpăra miel care cântăreşte mai puţin de 10 kg. De ce? Pentru că ar conţine o cantitate mult mai mare de oxipurine, care sunt foarte nesănătoase. Ideal este ca mielul să aibă 10-14 kilograme;
  • carnea de miel este rozalie. Dacă are o altă nuanţăa şi pare şi lipicioasă, înseamnă că este veche şi trebuie neapărat să o eviţi;
  • carnea de miel, după sacrificare, se lasă la marinat în frigider timp de câteva ore. Astfel iese mirosul greoi din ea;
  • când prepari drob, asigură-te că măruntaiele sunt bune. Aşadar, să nu aibă nici un fel de pete, noduli ori gâlme.

Sfat: servește friptura de miel împreună cu o porţie mare de salată de crudităţi (castraveţi, ridichi, ceapă verde, salată verde). Renunţă la ideea de a o consuma cu cartofi prăjiți, mămăligă, orez sau pâine. Va fi mult mai greu pentru digestie.

Cum faci diferența între carne de miel şi carne de câine

E scârboasă ideea de a consuma carne de câine, dar să ştii că se mai întâmplă. Atât timp cât cumperi bucăţi de carne, nu poţi şti cu certitudine provenienţa lor. Eşti în cunoştinţă de cauză doar când cumperi animalul întreg şi, poate, eşti de faţă când este sacrificat.

Iată de ce criterii să ţii cont că să faci diferența dintre carne de miel şi carne de câine:

  • carcasa de oaie este mai scurtă decât cea de câine. Câinele are o musculatură şi o configuraţie mai lungi;
  • la câine nu se depune grăsime sub piele. La oaie, da;
  • ficatul de câine are 6 lobi, dar cel de oaie 4;
  • mielul are incisivi numai pe maxilarul inferior, doar în faţă. Câinele, în schimb, are incisivi pe ambele maxilare şi sunt imposibil de confundat;
  • carnea de oaie are un miros înţepător;
  • grăsimea de oaie este sfărâmicioasă, tare şi albă. Grăsimea de câine, pe de altă parte, e untoasă, moale şi are o nuanţă alb-cenusie;
  • cu cât este mai tânără oaia sacrificată, cu atât carnea e mai deschisă la culoare şi are fibre dense şi fine, apropiate între ele. Câinele, în schimb, are carne de culoare roşu-închis.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments