[ad_1]
Nu știi cum să prepari cea mai bună ciorbiță de lobodă roșie? Ei bine, ai ajuns în locul potrivit! În acest articol, ți-am pregătit o rețetă simplă și rapidă, pe care nu trebuie să o ratezi.
Loboda a fost folosită ca hrană încă din cele mai vechi timpuri. Este considerată una dintre cele mai vechi ierburi din bucătăria europeană. Și astăzi, loboda este considerată planta „vedetă” a primăverii.
Loboda a fost folosită și ca plantă medicinală în Epoca Fierului și Evul Mediu. Cu ajutorul acesteia au fost tratate inflamațiile și anumite boli ale glandei. Se pare că a fost folosită pentru prima dată în acest scop în Grecia antică.
Cum prepari cea mai bună ciorbiță de lobodă roșie? Ingrediente și mod de preparare
Ciorbița de lobodă roșie se prepară din: cinci legături de lobodă roșie, cinci cartofi, doi morcovi, o jumătate de păstârnac, patru rondele de țelină, 400 de grame de suc și zarzavat de ciorbe, cinci fire de ceapă verde, ardei congelat, borș, sare și două linguri de ulei.
Aceste ingrediente te ajută să prepari opt porții, în doar 60 de minute.
Spală și curăță loboda, apoi pune-o la scurs. Procedează în același mod și cu ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina și cartofii.
Următorul pas este să pui apa la fiert într-o oală mică. În momentul în care începe să fiarbă, adaugă și loboda și las-o preț de 3-4 minute să se opărească. Pune-o, apoi, în strecurătoare, stropește-o cu un jet cu apă rece și las-o la scurs.
Ia o oală, umple-o cu apă și pune-o la fiert. Nu uita să adaugi și un praf de sare. Când începe să fiarbă, pune legumele tăiate cuburi, lasă-le la fiert și când scad trei sferturi, adaugă loboda tăiată în bucăți mici. Între timp, pune borșul la fiert și lasă-l să dea de două ori în clocot. Adaugă-l peste ciorbă, pune sucul de roșii și zarzavatul pregătit. Pune, la final, uleiul și mai lasă ciorbița să fiarbă timp de cinci minute. Dacă mai este nevoie, adaugă puțină sare.
Poftă bună!
Beneficiile consumului de lobodă roșie
Poate unul dintre cele mai importante efecte ale lobodei roșii este conținutul său bogat de antioxidanți, aliați împotriva efectelor nocive ale stresului oxidativ și în prevenirea dezvoltării mai multor boli cronice, inclusiv cancerul. Fie că vă pasă de prevenirea ridurilor sau de sănătatea pielii, antioxidanții joacă un rol important în ținerea la distanță a îmbătrânirii premature.
Din punct de vedere al sănătății gastrointestinale, conținutul bogat de fibre al lobodei are mai multe beneficii pentru tranzitul intestinal. Datorită efectului său laxativ ușor, consumul de lobodă poate ameliora simptomele de constipație și flatulență, reduce ulcerele și cancerul de stomac. Mai mult, poate preveni apariția de boli gastrointestinale.
Loboda este, de asemenea, bună pentru sănătatea ochilor. Bogată în caroteni și antocianine, loboda poate reduce riscul de cataractă și glaucom, boli oculare grave care pot amenința vederea. În plus, riscul de a dezvolta degenerescență maculară este mult redus.
Nu în ultimul rând, dacă suferi de anemie, loboda te poate ajuta să te pui mai repede pe picioare. Fierul este un mineral esenţial nu numai pentru formarea globulelor roşii în sânge, ci şi pentru transportul oxigenului în organism. Loboda conţine o cantitate semnificativă de fier, fapt ce ajută la tratarea anemiei.
[ad_2]