miercuri, noiembrie 20, 2024
AcasăCulinarCum prepari pâinea fără frământare? Trucuri din bucătăria bunicii

Cum prepari pâinea fără frământare? Trucuri din bucătăria bunicii

[ad_1]

Ești curioasă să afli cum se prepară pâinea fără frământare? Ei bine, ai nimerit cum nu se poate mai bine! În rândurile următoare, ți-am pregătit cea mai simplă rețetă de pâine, pe care o vei folosi iar și iar, pentru a-ți uimi membrii familiei sau invitații.

Pâinea fără frământare este numită adesea pâinea leneșului. Aceasta se coace la cuptor, într-o oală cu capac și iese extrem de pufoasă la interior, dar crocantă la exterior. Tot ce trebuie să faci este să amesteci foarte puțin ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn, după care să o lași la dospit aproximativ două ore. Rezultatul te va uimi și nu vei mai cumpăra pâine niciodată, ci o vei prepara acasă iar și iar.

Spor la gătit!

Cum prepari pâinea fără frământare? Iată de ce ingrediente ai nevoie

Pentru cea mai reușită pâine din câte ai încercat vreodată, ai nevoie de: 500 de grame de făină, 400 de mililitri de apă, sare după gust, 4 grame de drojdie uscată și 4 linguri de ulei de măsline.

Primul pas este să iei un bol încăpător și să dai făina prin sită. Adaugă apoi sarea, drojdia uscată și apa caldă, după care amestecă totul bine cu o lingură din lemn. Obții, astfel, un aluat moale și lipicios, peste care torni puțin ulei de măsline. Acesta se adaugă atât pe marginea bolului, cât și în jurul aluatului. Peste bol pune un prosop curat de bucătărie și lasă-l la loc cald timp de o oră.

După ce a trecut timpul menționat, unge o mână cu puțin ulei, ia marginile aluatului și pune-le pe mijloc. Îți dai seama că drojdia a acționat în momentul în care aluatul nu este deloc crescut, dar are câteva bule. Mai lasă-l, apoi, două ore la dospit și împăturește aluatul din oră în oră cu mâna unsă de ulei. Vei observa că aluatul crește din ce în ce mai mult de fiecare dată.

După ce ai împăturit aluatul a treia oară, scoate-l pe blatul de lucru, pe care ai presărat în prealabil făină. Dă formă aluatului, după care pune-l într-o oală de fontă, unsă cu ulei de măsline. Lasă-l o oră la dospit, apoi bagă pâinea la cuptor la 180 de grade pentru jumătate de oră. Când timpul s-a scurs, ia capacul de pe oală și mai lasă pâinea la cuptor pentru încă un sfert de oră. Când au trecut și cele 15 minute, lasă pâinea să se răcească în oală, pune-o într-un prosop de bucătărie, după care mut-o într-o pungă. Se păstrează foarte bine pentru 3-4 zile, la temperatura camerei.

Poftă bună!

Sfaturi pentru o pâine fără frământare pufoasă

Pentru că nu ne place să lăsăm aluatul cu drojdie să stea peste noapte (sau 12 ore, dupa cum spun majoritatea rețetelor), am încercat această variantă, de a lăsa aluatul la dospit doar câteva ore. Drojdia care stă în aluat atât de mult timp, lasa un iz pronunțat, fermentat.

Astfel că, pentru a scăpa de gustul pronunțat de drojdie, încearcă să nu lași mult timp aluatul la dospit și prepară o pâine fără fără frământare în doar câteva ore.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments