joi, ianuarie 23, 2025
AcasăCulinarCum să faci mămăligă fără cocoloaşe – 5 sfaturi pentru rețetă

Cum să faci mămăligă fără cocoloaşe – 5 sfaturi pentru rețetă

[ad_1]

Mămăliga este un preparat de nelipsit când serveşti pește la tigaie, răcituri, brânză cu smântână sau ficăței în lapte. Uneori îţi iese perfect alteori parcă mai trebuia să amesteci în ea cu făcăleţul. Probabil că te întrebi ce trucuri sunt pentru această rețetă de mămăligă fără cocoloaşe.

Nu e dificil să fierbi mămăligă. De altfel, acesta este unul din primele preparate a cărui reţetă o învaţă orice fată de la mama sau bunica ei. Totuşi, se întâmplă uneori să iasă nu tocmai aşa cum îţi doreşti. Fie pui prea multă făină, fie nu amesteci cât timp trebuie. De aceea ne-am gândit să-ţi venim în ajutor cu câteva sfaturi despre cum să faci o rețetă de mămăligă fără cocoloaşe.

  1. Stropeşte făină cu puţină apă rece înainte de o pune în ceaun.
  2. Nu pune făina în ceaun fix atunci când apa fierbe foarte tare. Astfel se vor forma cocoloaşele şi va trebui să amesteci foarte energic în ceaun, ca să le spargi. Ideal e să adaugi făina în ploaie în momentul în care apa dă semne că va începe rapid să fiarbă.
  3. Respectă proporţia, ca să-ţi iasă o mămăligă suficient de moale, dar şi de tare. La o măsură de făină de porumb şi 3 de apă, va fi numai bună.
  4. Mămăliga se fierbe la foc mic. În plus, ca să nu îţi creeze probleme la stomac, trebuie fiartă măcar 20 de minute.
  5. Mămăliga se răstoarnă pe un tocător de lemn, nu într-o farfurie. De ce? Pentru că lemnul absoarbe excesul de apă, iar aburii nu ies aşa repede din mămăligă.

Alte trucuri culinare pentru o mâncare ca la mama acasă

Iată ce să mai ţii minte data viitoare când găteşti ceva bun pentru familie:

  • Spală sfecla roşie în apă cât mai fierbinte înainte de o pune la fiert. Astfel, ea îşi va păstra culoarea vie când o vei servi sub formă de salată.
  • Desărează icrele de hering mult mai uşor. Pun-le într-un tifon împăturit în două, apoi cufundă-le fie în apă rece, fie în lapte. După o oră le poţi stoarce, apoi prepara.
  • Scoate cu grijă icrele din peste, astfel încât să nu rupi fierea. Dacă o rupi, icrele vor căpăta un gust amar.
  • Ceapă se caramelizează mai repede, dacă adaugi în tigaie nişte bicarbonat de sodiu alimentar.
  • Ca să încălzeşti budinca, pilaful, piureul ori musacaua, foloseşte tehnica de baie de aburi.
  • Căleşte un morcov dat pe răzătoare şi adaugă-l în supa care ţi se pare că nu are suficientă grăsime.
  • În compoziţia de găluşte de gris pune 2 linguriţe de mălai grişat, iar în gălbenuş adaugă puţină sare. Astfel, găluştele tale vor avea şi gust, şi culoare mai frumoasă.
  • Ca să nu se mai lipească peştele de grătar, pune-l pe un pat de felii de lămâie.

Sfaturi pentru prăjituri şi cocktailuri reuşite

  • Nu unge o tavă de prăjituri cu ulei sau unt până sus, adică nu pune grăsime şi pe pereţii tăvii. În caz contrar, prăjitura nu o să mai crească suficient.
  • Untul poate fi încorporat mai uşor într-o prăjitură dacă, mai întâi îl bagi în congelator, apoi îl dai pe răzătoare.
  • Când faci spuma din albuş, pune jumătate din cantitatea de zahăr la început, iar restul la final. Astfel eviţi lichefierea spumei.
  • Ca să nu ţi se mai zaharisească dulceaţa, pune în timpul fierberii, în oală, puţină sare de lămâie dizolvată cu apă călduţă.
  • Vrei să mănânci îngheţată cu textură moale? Pune caserola într-o pungă ermetică, apoi dă-o în congelator. Astfel nu va mai trebui să o dezgheţi ori de câte ori vrei să mănânci din ea.
  • Ca să serveşti un cocktail cu cuburi de gheaţă complet transparente, fierbe apa în prealabil, apoi pune-o în forme.
  • Ca să nu se dilueze cocktailurile alcoolice cu apă din cuburile de gheaţă, înlocuieşte apa cu fructe congelate.

 

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments