luni, noiembrie 25, 2024
AcasăCulinarCum se fac urzicile. Rețete tradiționale pentru a pregăti feluri de mâncare...

Cum se fac urzicile. Rețete tradiționale pentru a pregăti feluri de mâncare cu multe vitamine

[ad_1]

În ultima perioadă, gospodinele sunt curioase să afle cum se fac urzicile. Știați că planta care înțepa mereu picioarele în copilărie este folosită de mulți ani la gătit? Nu e de mirare, pentru că urzica este foarte utilă. Această plantă conține calciu, zinc, fier, fosfor și vitaminele B, C, E, K. De asemenea, aceasta are efect antiinflamator și elimină toxinele din organism.

Înainte de a începe să pregătești urzicile trebuie să cunoști trucuri de viață care te vor ajuta să lucrezi cu iarba capricioasă. Pentru a găsi cele mai proaspete urzici, mergi la pădure sau la casă la țară. În aceste locuri planta va fi mai curată decât în curtea unei case de oraș. Pentru a nu fi înțepat de plantă este bine să folosești mănuși în timpul procesului de recoltare și mănâncă doar frunzele, nu vei avea nevoie de tulpini. După cum ai putea ghici, atunci când interacționezi cu apa fierbinte, proprietățile neplăcute ale urzicii dispar. Astfel, pielea nu mai ustură și devine mai moale. Prin urmare, iarba trebuie neapărat să sufere un tratament termic, chiar dacă pregătiți o salată. Gospodinele cu experiență sfătuiesc urzicile înghețate pentru iarnă, ca orice alte verdețuri și morcovi. Drept urmare, supa de varză verde poate fi gătită chiar și în sezonul rece.

un bol cu supa din urzici alaturi de o urzica proaspata
Înainte de a începe să pregătești urzicile trebuie să cunoști trucuri de viață care te vor ajuta să lucrezi cu iarba capricioasă

Cum se fac urzicile. O supă deosebită pentru întreaga familie

Puteți găti o supă din urzici pe orice bulion. Este bine să adaugi în ciorbă și carne de vită, pui sau chiar legume. Pentru a pregăti un bulion extrem de bun vei avea nevoie de 2 l de apă, carne de pui pe os aproximativ 250 g, morcovi o bucată, o jumătate de ceapă, o bucată de frunză de dafin, precum și 5 bucăți de boabe de piper. În plus pune în supă frunze de urzică aproximativ 200 g, 3 bucăți de cartofi, 4 ouă de pui.

Pentru a pregăti supa înmoaie carnea de pui pe os într-o cratiță, acoperită cu apă rece. Adăugă morcovi și ceapa, tăiate în bucăți mari. Toate ingredientele se fierb 30 de minute, îndepărtând periodic spuma de pe acestea. După care adaugă frunza de dafin și boabele de piper în bulion, de asemenea poți pune și  sare. Se fierbe încă 10 minute. Ulterior, se strecoară bulionul, acesta trebui să fie limpede și transparent. Această ciorbă este foarte indicată atunci când suferi de coxartroză.

un bol cu supa din urzici alaturi de o urzica proaspata langa paine
Pentru a găsi cele mai proaspete urzici, mergi la pădure sau la casă la țară.

Din moment ce carnea este fiartă aceasta trebuie separată de os și dezasamblată în fibre. Se fierb ouăle astfel încât să fie tari. După care taie cartofii la întâmplare și pune-i într-un bulion clocotit. Se spală frunzele de urzică, se usucă și se toarnă apă clocotită pentru câteva minute peste ele. Ulterior, taie și pune în supă urzicile. Adăugă sare după gust și gătește timp de 10 minute totul la foc mediu. Spre final adăugați carnea de pui și serviți supa finită cu ou tocat, pâine proaspătă de casă și smântână.

Aperitiv din chefir cu urzici. Blinele pufoase ca la bunica

Un astfel de aperitiv poate fi făcut nu numai sărat, ci și dulce. Pentru a face acest lucru, crește cantitatea de zahăr și adăugă doar 1 praf de sare. Exclude, de asemenea, verdețurile și piperul negru.

omleta din urzica langa urzica proaspata si langa o furculita
Un astfel de aperitiv poate fi făcut nu numai sărat, ci și dulce

Pentru a pregăti blinelele ca la bunica vei avea nevoie de chefir 400 ml, ouă de pui 2 bucăți, făină de grâu 1,5 linguri, frunze de urzică  120 g, praf de copt o linguriță, sare o linguriță, zahăr două vârfuri, ulei vegetal 2 linguri și verdeață după gust. De asemenea, poți adăuga piper negru proaspăt măcinat după gust.

Pentru a pregăti deliciul de la țară toarnă chefir într-un bol mare, adăugă zahăr, sare și piper negru. Ulterior se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă la masa de ou, chefirul. Frământă aluatul foarte bine, exact cum ai văzut că făcea bunica.

Atunci când te întrebi cum se fac urzicile trebuie să știi că acestea se opăresc mereu cu apă clocotită. Aceasta se toacă cu restul ierburilor, alături de pătrunjel și mărar. Se toarnă în aluat și se amestecă totul foarte bine. Încinge bine tigaia, unge-o cu ulei vegetal și ai grijă să prăjești bine clătitele pe ambele părți până devin aurii. Serviți cu smântână în orice moment al zilei alături de un pahar de vin de casă.

blinele pe o farfurie langa urzica proaspata
Atunci când te întrebi cum se fac urzicile trebuie să știi că acestea se opăresc mereu cu apă clocotită

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments