duminică, decembrie 22, 2024
AcasăCulinarCum se face piftia. Trucuri simple pentru un preparat tradițional savuros

Cum se face piftia. Trucuri simple pentru un preparat tradițional savuros

[ad_1]

Multe gospodine vor să afle cum se face piftia. Acest preparat este gustos și pe placul tuturor celor de la masă. Piftia de porc este nelipsită de la mesele de Crăciun alături de alte bucate alese. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat tradițional savuros.

Cum se face piftia

Piftia de porc este un preparat gustos, aromat și făcut de gospodine pentru mesele de sărbătoare. Pentru ca succesul culinar sa fie garantat și să obținem la final o mâncare delicioasă, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii. Piftia se poate face din carne de porc, dar la fel de bine poate fi pregătită și cu carne de curcan sau de pui.

Pe placul multora dintre noi este piftia cu carne de porc. Pentru acest deliciu avem nevoie de mult usturoi și sare, dar și de cartilaje de porc pentru ca zeama să se închege și să obținem o piftie delicioasă. Dacă vrem să oferim un plus de savoare acestui preparat tradițional, este bine să adăugăm în zeamă și un ciolan de porc afumat, dar și câteva rădăcini de pătrunjel, păstârnac și ceapă. De asemenea, zeama de la piftie trebuie să fie limpezită și degresată.

Pe lângă acest deliciu, gospodinele mai pregătesc pentru masa de Crăciun și o ciorbă de varză murată cu afumătură. Aceasta este ușor de făcut și extrem de gustoasă. De la masă nu lipsesc savuroasele sarmale în foi de varză sau de viță. Pentru a obține niște sarmale ca pe vremea bunicii, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple.

Rețeta cu care vei pregăti o piftie gustoasă și aromată

Dacă vrem să pregătim pentru masa de sărbătoare o piftie de porc savuroasă vom avea nevoie de 1,5 kg de rasol de porc, 1 picior de porc, cozi de porc afumate, 1 ureche de porc, carne macră de porc, sare, piper, 1 ceapă, 1 păstârnac, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 țelină, 1 morcov.

Mai întâi se spală carnea și se curăță foare bine, apoi se lasă în apă rece. După aceea se pune carnea la fiert într-o oală cu apă călduță. Se adaugă tot acum și ceapa, păstârnacul, pătrunjelul și țelina. Când apa începe să clocotească se pun și câteva boabe de piper și se lasă la fiert la foc potrivit până când carnea începe să se desprindă ușor de pe oase.

Când este gata carnea, se taie cubulețe mici împreună cu șoriciul. În zeama unde a fiert carnea se pune usturoi pisat. Se strecoară zeama apoi în câteva boluri sau castroane se pun bucăți de carne. După aceea se toarnă zeama gustoasă și se lasă la rece timp de câteva ore. După ce piftia s-a închegat foarte bine, se scoate de la frigider și se servește împreună cu o pâine de casă pufoasă sau cu mămăliguță. Cu siguranță vom obține la final o piftie savuroasă, pe placul tuturor celor de la masă.

Pentru a pregăti o piftie de porc gustoasă trebuie să avem în vedere câteva trucuri din rețeta bunicii, iar succesul culinar va fi garantat. Piftia este nelipsită de la masa de Crăciun alături de alte bucate alese.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments