[ad_1]
Multe persoane se întreabă cum se mănâncă kaki? Acesta este unul dintre cele mai populare fructe de toamnă, când organismul nostru are mare nevoie de vitamine. Medicii recomandă să consumați cel puțin trei kaki pe zi. Compoziția de micronutrienți a fructului este excelentă pentru regenerarea celulelor sanguine.
Fructele kaki conțin fier, care este vital pentru funcționarea normală a inimii și a vaselor de sânge. Dacă aveți o urmă de gust astringent, nu mai mâncați kaki. Este bine să știi că taninul, care este responsabil pentru proprietățile astringente ale fructului, blochează sau „oprește” activitatea stomacului. Fructul încetinește peristaltismul intestinal și provoacă greață și retenție de scaun. Alegeți fructe coapte, și evitați să mâncați partea din fruct de lângă peduncul. De asemenea, puteți elimina gustul astringent al fructelor prin congelarea kaki-lor necoapte.
Cum se mănâncă kaki? Cantitatea necesară recomandată de nutriționiști
Un kaki este un aliment cu puține calorii și nu conține deloc grăsimi. Pentru a vă asigura că aceste fructe de pădure aduc organismului dumneavoastră numai beneficii extraordinare, urmați câteva indicații simple.
Astfel, nu mâncați un coș de kaki o dată, mai ales dacă sunt necoapte, deoarece acest lucru poate avea consecințe grave asupra tractului gastrointestinal. Ar trebui să fie suficiente 2-3 kaki de mărime medie pentru o singură masă.
Medicii nu recomandă kaki persoanelor care au suferit recent o intervenție chirurgicală gastrică sau intestinală. Consumul de kaki în timpul sarcinii ar trebui să fie rezonabil, încercați să vă limitați la 2-3 fructe pe zi, chiar dacă vă este foarte foame. Kaki pentru copii sunt foarte utile ca produs energizant și imunitar, pentru a preveni răcelile și alte boli. Însă, medicii nu recomandă să le fie administrate copiilor sub vârsta de 3 ani. Și chiar și copiii mai mari ar trebui să se limiteze la 1 sau 2 fructe pe zi.
Cum trebuie să arate fructul perfect? Sub ce formă acesta se consumă
Atunci când doriți să consumați kaki asigurați-vă că fructul va fi dulce. Kaki dulci au, de obicei, forma unei roșii. Un kaki trebuie să fie dens și de culoare portocalie. Un fruct destul de dens are cel mai bun gust. Un kaki copt are o nuanță portocalie sau chiar roșiatică.
Kaki-le galbene sunt comestibile, dar nu sunt destul de coapte. Nutriționiștii nu recomandă consumul de kaki verzi și necoapte, deoarece au un gust foarte astringent. În cazul în care fructul este prea copt, poate fi mâncat cu o lingură. Are o aromă diferită, dar s-ar putea să vă placă.
Este foarte important să spălați kaki înainte de consum. Astfel, înainte de consum se spală bine fructul sub jet de apă curată. Au o piele comestibilă, așa că spălați-le bine. Se îndepărtează frunzele și se taie în felii. Folosind un cuțit ascuțit, se taie floarea și tulpina asemănătoare frunzelor. Tăiați cașcavalul în felii mici în formă de pană sau felii, așa cum tăiați în mod normal roșiile.
Atunci când nu cunoști cum se mănâncă kaki este bine să știi că, de obicei, coaja fructului este comestibilă și, de obicei, destul de subțire. Dacă doriți să o îndepărtați, înmuiați fructele în apă fierbinte timp de câteva secunde. Se scot din apă cu un clește și se îndepărtează pielea. Consumați fructele crude. Kaki-le dulci au o textură densă și o aromă dulce. Semințele nu sunt comestibile și trebuie îndepărtate. Puteți combina kaki cu suc de lămâie sau cu smântână și zahăr.
[ad_2]