Cum un stil de viață sedentar ne afectează sănătatea

224


Un stil de viață sedentar este periculos pentru sănătate. De ce trebuie să reduceți timpul pe care îl urmăriți la televizor pe canapea și să vă gândiți la exercițiile zilnice.

Mergem la serviciu – stăm, la serviciu – stăm, mergem acasă – stăm, acasă – stăm. În tot acest timp, spatele nostru se află într-o poziție incomodă pentru el, la un unghi de 90 de grade. Drept urmare, coloana vertebrală este stresată și durerea la spate, umeri și gât devine frecventă. Conform statisticilor, incidența durerii lombare cronice s-a triplat de la începutul anilor 1990. În plus, stând în fața unui computer, ne rupem postura. Umerii și bărbia se apropie de masă, iar spatele se transformă în litera C. Ca urmare – postură urâtă și scolioză.

Un stil de viață sedentar contribuie la apariția și dezvoltarea bolilor grave

S-ar părea cum un stil de viață sedentar poate afecta activitatea organelor interne? De fapt, direct. Multe studii – una publicată în The American Journal of Preventive Medicine – susțin că un stil de viață sedentar crește riscul bolilor de inimă. În plus, tensiunea arterială și nivelul colesterolului rău pot crește.

Un stil de viață sedentar duce la creșterea în greutate

Motivul creșterii în greutate cu un stil de viață constant sedentar este simplu și direct. Stând pe un scaun sau canapea, cheltuim cantitatea minimă de energie și, în consecință, calorii. Și dacă adăugați și un pachet de jetoane la vizionarea la televizor pe un scaun confortabil, atunci nu ar trebui să se aștepte nimic bun. Desigur, câteva kilograme nu sunt atât de înfricoșătoare. Însă teribilul lucru este că un astfel de stil de viață poate duce la obezitate și la alte probleme grave de sănătate, cum ar fi cancerul și infertilitatea.

Un stil de viață sedentar scurtează viața însăși

În fiecare oră pe care o petreceți vizionând televizorul pe canapea, vă reduce viața cu 22 de minute. Petrecând șase ore pe zi la emisiunile și filmele TV preferate, poți pierde cinci ani din viață! Ai nevoie de el?

Ce trebuie să faceți dacă statul jos este o parte integrantă a vieții

Desigur, nimeni nu vrea să se îmbolnăvească, dar ce se întâmplă dacă trebuie să petreci mult timp într-o poziție așezată? Trebuie să vă luați în serios – începeți să faceți exerciții, înscrieți-vă la piscină sau la sală. Și, de asemenea, faceți pauze scurte în timpul zilei, timp în care puteți merge la apă sau puteți face o scurtă plimbare. Acest obicei are potențialul de a schimba condițiile de sănătate și de a vă ajuta să uitați de problemele unui stil de viață sedentar.


Sursa: bzi.ro