duminică, mai 19, 2024
AcasăNationalDan Cărbunaru spune că sindicaliștii trebuie să înțeleagă că Guvernul a luat...

Dan Cărbunaru spune că sindicaliștii trebuie să înțeleagă că Guvernul a luat măsuri în funcție de posibilități: „Nu suntem la piață””

[ad_1]

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a spus că sindicaliștii din educație trebuie să înțeleagă că Guvernul a luat măsuri în funcție de posibilități. Acesta a ezitat, joi seara, să spună dacă premierul Nicolae Ciucă își va da demisia vineri.

„Prioritate guvernului este legată de dialogul cu sindicatele. Cu programul zilei de mâine vom reveni după ședința de guvern”, a spus oficialul guvernamental.

Cărbunaru: „Nu suntem la piață și nu operăm cu oferte”

Dan Cărbunaru spune că nu sunt la piață, iar anunțurile reprezintă exact măsurile pe care Guvernul a spus că le va lua.

„Toate aceste măsuri nu reprezintă decât o deschidere pe care Guvernul o are. Aceste măsuri vin înaintea a ceea ce Guvernul a spus că va face prin Legea salarizării. Toate anunțurile pe care Guvernul le-a făcut până acum sunt măsuri pe care Guvernul a spus că le va lua. Nu suntem la piață și nu operăm cu oferte. Guvernul prezintă mosurile pe care le poate lua în funcție de venituri. Pot să vă dau mai multe exemple. În momentul în care prețul la pompă a crescut, Guvernul a intervenit, în momentul care tăvălugul facturilor la energie a ajuns în țara noastră, guvernul a venit cu măsuri rapid”, a mai adăugat Cărbunaru.

Decizii după negocierea cu sindicatele

De asemenea, Dan Cărbunaru, a anunțat care susnt deciziile luate după negocierile cu sindicatele.

„Decizia coaliției care va fi implementată mâine de guvern vizează mărirea veniturilor personalului nedidactic din școli. E vorba de 55.000 de oameni cu o medie a creșterii veniturilor de circa 9%. Se vor adăuga două prime consecutive de câte 500 de lei în iunie și octombrie.
Pentru alte 220.000 oameni – personalul didactic și auxialiar, în iunie va fi oferită o primă pentru cariera didactică de 1.000 de lei, în octombrie altă primă de 1.500 de lei.
Formele care permit majorări de salarii s-au epuizat în actuala lege a salarizării. Aceste eforturi care se fac vor fi dublate de faptul că la 1 septembrie discuțiile pe noua lege a salarizării să fie purtate cu celeritate pentru ca la 1 ianuarie 2024 profesorii să aibă deja date în plată noile drepturi salariale. Noile legi ale Educației arată că profesorii din zone defavorizate primesc o primă de cinci salarii, se plătește naveta”, anunță Dan Cărbunaru.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments